Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto6113.06.20221

3619-2022 (00 00 01)

TVT Asunnot Oy:n ennakkonäkemyspyyntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 61

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen, omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 8.6.2022:

TVT Asunnot Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 100 prosenttia.

TVT Asunnot Oy:n hallitus on 3.6.2022 päättänyt pyytää kaupunginhallituksen konsernijaostolta omistajan ennakkonäkemyksenä lupaa aloittaa yhteistoimintaneuvottelut (oheismateriaali 1). Konserniohjeen (Kv 13.12.2021 § 286) 10. kohdan mukaan tytäryhteisön tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista muun muassa silloin kun kyseessä on ”tytäryhteisön palveluksessa olevan taloudellisesta tai tuotannollisesta syystä tapahtuva irtisanominen tai lomauttaminen yli 90 päiväksi”.

Yhtiö perustelee pyyntöään mm. seuraavasti:

Neuvottelu koskee yhtiön kirjanpitotiimiin kuuluvia työntekijöitä, joita on kaikkiaan neljä henkilöä.  

Yhteistoimintaneuvotteluissa käsitellään

Työnantajan alustavan käsityksen mukaan yhtiön kirjanpitotiimin tehtävät eivät nykyiselläänkään edellytä neljän henkilön kokopäiväistä työpanosta, minkä lisäksi toimintaa voitaisiin työnantajan käsityksen mukaan tehostaa ulkoistamalla osia kirjanpidosta.

Tästä johtuen työnantaja suunnittelee kirjanpitotiimin työtehtävien uudelleen organisointia ja tehostamista siten, että yhtiön omistamien asunto-osakeyhtiöiden kirjanpito sekä mahdollisesti myös muiden pienempien konserniyhtiöiden ja rakennusaikaisten yhtiöiden kirjanpidon tehtäviä ulkoistettaisiin osittain. Jäljelle jäävät kirjanpidon tehtävät keskitettäisiin nykyisen neljän henkilön sijaan kolmelle henkilölle, minkä määrän työnantaja arvioi alustavasti riittävän jäljelle jäävien kirjanpitojen hoitamiseen.

Työnantaja arvioi alustavasti, että suunnitellut toimenpiteet saattaisivat johtaa enintään yhden henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen. Mahdollisten vähennystoimenpiteiden kohteeksi joutuva työntekijä määräytyy lakkaavien työtehtävien mukaisesti.

Yhtiö panee toimeen mahdolliset toimenpiteet mahdollisimman pian sen jälkeen, kun YT-neuvottelut on saatettu päätökseen ja päätös neuvottelun perusteella päätettävistä toimista on tehty.

Oheismateriaali 1TVT Asunnot Oy:n ennakkonäkemyspyyntö

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKonsernijaosto päättää ennakkonäkemyksenään, että TVT Asunnot Oy:lle annetaan lupa käynnistää YT-neuvottelut oheismateriaalina olevan ennakkonäkemyspyynnön mukaisella tavalla ja ryhtyä YT-neuvottelujen perusteella tarvittaviin toimenpiteisiin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTVT Asunnot Oy