Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto9729.11.20211

3703-2021 (00 00 01)

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n omistajan ennakkonäkemyspyyntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 97

Omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 23.11.2021:

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 56,7 %. Yhtiön valvontavastuuhenkilö on omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy pyytää 23.11.2021 päivätyllä kirjeellään (Oheismateriaali 1) kaupunginhallituksen konsernijaostolta konserniohjeen mukaista omistajan ennakkokäsitystä kerrostalo-/rivitalohankkeesta korkotukilainahakemuksen jättämiseksi Raision kaupunkiin ja sen kautta ARA:an. Samalla yhtiö pyytää valtuutta tehdä hankkeessa investointipäätöksen ja hyväksyä siihen liittyvät urakkasopimukset, mikäli hankkeelle myönnetään hakemuksen mukainen korkotukilaina eikä hankkeessa tapahdu olennaisia muutoksia aiemmin esitetystä.

Konserniohjeen (Kv 12.12.2016 § 206) 10. kohdan mukaan tytäryhteisön tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista muun muassa toimintaan nähden merkittävästä investoinnista sekä tärkeän omaisuuden tai oikeuksien (ml. immateriaalioikeudet) hankkimisesta, myymisestä, vuokraamisesta, luovuttamisesta tai panttaamisesta tai muun merkittävän sopimuksen tekemisestä. Konsernijaosto tekee kannanoton strategisten yhtiöiden osalta.

Yhtiön esittelemä uudisrakennushanke ovat esitelty tarkemmin yhtiön lähettämässä ennakkonäkemyspyynnössä ja se on yhtiön ja kaupungin strategian mukainen. Näin ollen yhtiölle tulisi antaa lupa edetä hankkeissa sen esittämällä tavalla.

Oheismateriaali 1Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy – Omistajan ennakkokäsityksen pyyntö

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä,

että Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy voi jättää korkotukilainahakemuksen kaupungille ja sitä kautta edelleen ARA:an oheismateriaalin 1 mukaisessa kerrostalo-/rivitalohankkeessa Raisioon ja se voi tehdä hankkeessa investointipäätöksen ja hyväksyä siihen liittyvät urakkasopimukset, mikäli hankkeelle myönnetään hakemuksen mukainen korkotukilaina eikä hankkeessa tapahdu olennaisia muutoksia tässä esitetystä.

Ennen hakemuksen jättämistä Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n tulee antaa kaupungille selvitys mahdollisuudesta toteuttaa hanke kaupungin antamalla konsernilainalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Weber ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy