Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto6820.09.20213

9692-2021 (00 01 02, 02 02 02)

Strategisten yhteisöjen tuloskortit

Tiivistelmä: -

Khkon § 68

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen ja omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 16.9.2021: 

Hallintosäännön luvun 2 kohdan 5 § mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto huolehtii kaupunkikonsernin konserniohjauksen ja -valvonnan täytäntöönpanosta sekä niiden toimivuudesta. Konsernijaosto tekee esityksiä omistajapolitiikan linjauksista ja konserniohjauksen periaatteista, tytäryhteisöille ja -säätiöille asetettavista toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteista sekä muista yhteisöjen sekä säätiöiden toimintaan ja talouteen liittyvistä asioista.

Yhteisöt ovat toimittaneet Turun kaupungille valmistelemansa tuloskortit liitettäväksi kaupungin vuoden 2022 talousarvioon ja vuosien 2023–25 taloussuunnitelmaan. Yhteisöjen tuloskortit käsitellään neljässä konsernijaoston (20.9., 27.9., 6.10. ja 18.10.) kokouksessa yhteisöjen suuren määrän vuoksi. Nyt käsiteltävien yhteisöjen toimitusjohtajia sekä mahdollisesti hallitusten puheenjohtajia on pyydetty liittymään kokoukseen ja esittelemään oman yhteisönsä tuloskortin keskeiset toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet.

Oheismateriaali 1Tuloskortit – strategiset yhteisöt (2 kpl) 

Oheismateriaali 2Tuloskortit - strategiset yhteisöt (3 kpl) (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta) 

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen: 

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee tuloskortit tiedoksi ja hyväksyy ne osaltaan talousarviokirjaan sisällytettäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esteellisyydet

Pöytäkirjaan merkittiin yhteisökohtaisesti esteellisyydet seuraavasti:

Kaarea Oy

Lindholm ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy

Weber ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Arkea Oy:n osalta hallituksen puheenjohtaja Pentti Ikävalko ja toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi, Kaarea Oy:n osalta hallituksen puheenjohtaja Lasse Lindholm ja toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi, Kuntec Oy:n osalta toimitusjohtaja Harri Kaunisto, Turun Kaupunkiliikenne Oy:n osalta toimitusjohtaja Juha Parkkonen sekä Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n osalta hallituksen puheenjohtaja Konsta Weber ja toimitusjohtaja Maria Aspala.