Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5507.06.20213

7315-2017 (035)

Forum Marinum -säätiön toimintasääntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 55

Omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna 2.6.2021:

Forum Marinum –säätiön hallitus on päättänyt kokouksessaan 14.4.2021 hyväksyä säätiön toimintasäännön. Turun kaupungin konserniohjeiden (Kv 12.12.2016 § 205) luvun II kohdan 10, alakohdan 3 mukaan tytäryhteisön ja osakkuusyhteisön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä, kun kyseessä on yhtiöjärjestyksen ja sääntöjen muuttaminen.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on kokouksessaan 23.10.2017 päättänyt merkitä säätiön sääntömuutokset tiedoksi ja ilmoittanut konserniohjeena, että säätiön tulee toimintaansa varten valmistella toimintasääntö, jossa määritellään muun ohella työvaliokunnan tehtävät ja kokoonpano.

Säätiön sääntöjen muutostarve perustui säätiölain muutokseen, minkä vuoksi säätiöiden on pitänyt ajantasaistaa ja päivittää sääntönsä vastaamaan lakimuutosta. Samalla Forum Marinum -säätiön sääntöjen muuttaminen johti tarpeeseen laatia säätiön toimintasääntö. Uudessa toimintasäännössä on työvaliokunnan tehtävien määrittäminen.

Säätiön säännöissä ei ole enää joustavuuden nimissä mainintaa työvaliokunnasta, ja työvaliokunnasta määrätään hallituksen sisäisellä työjärjestyksellä (toimintasäännöllä). Säätiön hallitus päättää työvaliokunnan asettamisesta ja toimintasääntö määrittää työvaliokunnan tehtävät. Säätiön hallitus valitsee varsinaisista tai varajäsenistään työvaliokunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Myös Säätiön toimitusjohtaja kuuluu työvaliokuntaan. Lisäksi hallitus tai työvaliokunta itse voivat kutsua työvaliokuntaan pysyviä tai vaihtuvia asiantuntijajäseniä.  Työvaliokunnan tehtäviin kuuluu muun muassa:

Oheismateriaali 1Forum Marinum -säätiön toimintasääntö

Kansliapäällikkö, kaupunginjohtaja varahenkilö Tuomas Heikkinen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee Forum Marinum -säätiön toimintasäännön tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedForum Marinum -säätiö