Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto418.01.20213

504-2021 (00 00 01)

Logomo Oy:n hallituksen täydentäminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 4

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen 13.1.2021:

Logomo Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi osakkuusyhtiöksi määritelty yhtiö ja osakkuusyhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 39 %. Sunborn Events Oy omistaa yhtiön osakkeista 61 %. Yhtiön toimialana on harjoittaa Logomon Tapahtumatilat Oy:ltä pitkäaikaisesti vuokraamissa tiloissa tapahtumaliiketoimintaan liittyvää tilojen vuokrausta sekä asiantuntijapalvelua. Logomo tuottaa lisäksi management-palvelut Logomon toimistot Oy:lle. Logomo Oy:n valvontavastuuhenkilöksi on määritelty kaupunginjohtaja Minna Arve.

Yhtiön osakassopimuksen mukaan yhtiön hallitukseen valitaan kolme (3) tai viisi (5) jäsentä. Mikäli hallitukseen valitaan kolme jäsentä, on Sunbornilla oikeus nimetä hallitukseen kaksi jäsentä ja kaupungilla yksi jäsen. Mikäli hallitukseen valitaan viisi jäsentä, on Sunbornilla oikeus nimetä hallitukseen kolme jäsentä ja kaupungilla kaksi jäsentä. Hallituksen puheenjohtajaksi nimetään Sunbornin nimeämä hallituksen jäsen.

Yhtiön nimitystoimikunta on marraskuussa 2020 valinnut hallitukseen kolme jäsentä ja sopinut hallituskokoonpanoa täydennettävän vuoden 2021 alussa. Yhtiön nimitystoimikunta on kokoontunut 11.1.2021 ja yksimielisenä ehdottaa osakkaille, että hallitukseen nimetään seuraavat uudet jäsenet:

Liisa Ketomäki (Turun kaupunki)

Hans Niemi (Sunborn)

Logomo Oy:n osakkeenomistajat ovat 11.1.2021 päättäneet osakeyhtiölain 5 luvun 1 §:n 2 momentin mukaisesti yhtiökokousta pitämättä nimetä hallituksen jäseniksi Liisa Ketomäen ja Hans Niemen sen jälkeen, kun Turun kaupunginhallituksen konsernijaoston on kokouksessaan hyväksynyt nimitystoimikunnan ehdotuksen.

Tämän päätöksen mukainen hallituksen kokoonpano täyttää kuntalain 47 §:n 2. momentin asettamat vaatimukset. Hallituksen kokoonpanossa on otettu huomioon yhteisön toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus. Liisa Ketomäki toimii Turun Musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtajana ja tuo hallitukseen erityisesti tapahtumien järjestämiseen, markkinointiin sekä kulttuuriin liittyvää osaamista.

Oheismateriaali 1Omistajien yksimielinen päätös (salassa pidettävä, JulkL 24 § 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Minna Arve: 

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että Logomo Oy:n hallitukseen nimetään Liisa Ketomäki.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedLogomo Oy
aoXXXXX