Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto8007.12.20204

3373-2020 (00 00 01)

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n ylimääräinen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 80

Omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 23.11.2020:

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty osakkuusyhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 23 %. Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n ylimääräinen yhtiökokous pidetään 15.12.2020 alkaen klo 10.00. Yhtiökokouskutsun esityslistassa on esitettynä muun muassa seuraava keskeinen asia:

Kohta 6 §: Aiesopimuksen voimassaolon jatkaminen

Uudenkaupungin kaupunginvaltuusto päätti 27.1.2020 § 3 liittyä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n osakkaaksi, palvelutehtävien siirtämisestä yhtiöön, osakkeiden merkinnästä sekä osakassopimuksen ja jätehuoltolautakuntaa koskevan sopimuksen hyväksymisestä.

Ennen liittymistä koskevaa päätöstä Uudenkaupungin kaupunginhallitus oli 7.10.2019 hyväksynyt Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n osakkuutta koskevan aiesopimuksen liitteineen. Yhtiön osalta sopimus on allekirjoitettu 31.10.2019.

Aiesopimuksen voimassaoloehdon mukaan ”tämä aiesopimus on voimassa allekirjoituksesta lukien siihen saakka, kunnes Kunta/Kaupunki on merkinnyt Yhtiön osakkeita suunnatussa osakeannissa. Aiesopimus on voimassa kuitenkin viimeistään 31.12.2020 asti. Mikäli osakeantia ei toteuteta mainittuun päivään mennessä, raukeaa tämä aiesopimus ilman seuraamuksia kummallekaan Sopimusosapuolelle.”

Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston 27.1.2020 § 3 tekemästä päätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Valituksen vuoksi on mahdollista, että osakeantia ei ehditä toteuttaa vuoden loppuun mennessä. Edellä mainitusta syystä johtuen yhtiön hallitus päätti 22.10.2020 § 6 esittää ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että aiesopimuksen voimassaoloa jatketaan erikseen aiesopimukseen otettavalla liitteellä seuraavasti:

”Aiesopimuksen voimassa oloa jatketaan siihen asti, kunnes Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston päätöstä 27.1.2020 § 3 koskeva valitus on lainvoimaisesti ratkaistu ja lainvoimaiseksi tulemisesta on kulunut kolme (3) kuukautta.”

Em. kirjaustapa ottaa huomioon myös mahdolliset jatkovalitukset sekä riittävän ajan päätöksen täytäntöönpanoon. Muutos toteutetaan erillisellä liitteellä sopimukseen.

Voimassaolon jatkaminen tehdään selvyyden vuoksi, kirjaus ei vaikuta miltään osin yhtiön osakassopimuksen ehtoihin tai Uudenkaupungin liittymisen tai osakemerkinnän ehtoihin eikä jo tehtyihin liittymistä ja liittymisen ehtoja koskeviin päätöksiin.

Uudenkaupungin kaupunginhallitus on osaltaan 2.11.2020 § 369 hyväksynyt aiesopimuksen voimassaolon jatkamisen.

Yhtiön hallitus esittää, että yhtiökokous hyväksyy aiesopimuksen voimassaoloehdon muutoksen yhtiökokouksen esityslistalla esitetyn ja yhtiökokouksen esityslistan liitteen 2 mukaisesti. Yhtiön puolesta sopimusmuutosta koskevan liitteen allekirjoittaisi palvelujohtaja.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Korhosen tilalla sihteerinä tältä osin toimi Kari-Granfors.

Jakelu

tiedLounais-Suomen Jätehuolto Oy
tiedKonsernihallinto, lakipalvelut