Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7907.12.20203

4967-2020 (00 00 01)

Turun ammattikorkeakoulu Oy:n ylimääräinen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 79

Omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 30.11.2020:

Turun ammattikorkeakoulu Oy (jäljempänä Ammattikorkeakoulu) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 91 %. Ammattikorkeakoulun ylimääräinen yhtiökokous pidetään 18.12.2020 klo 10.00. Yhtiökokouskutsun esityslistassa ovat esitettynä muun muassa seuraavat asiat:

Kohta 7: Henkilöstön ja opiskelijoiden valitsemien hallitusjäsenten nimien vahvistaminen

Ammattikorkeakoululain 17 §:n mukaisesti hallituksessa on kaksi jäsentä ammattikorkeakouluyhteisöstä, joista toinen kuuluu henkilöstöön ja toinen opiskelijoihin. Henkilöstöstä valittava hallituksen jäsen valitaan vaaleilla. Henkilöstöön kuuluvan hallituksen jäsenen valinnasta määrätään tarkemmin johtosäännössä ja opiskelijoihin kuuluvan hallituksen jäsenen valinnasta määrätään tarkemmin opiskelijakunnan säännöissä. Yhtiökokous vahvistaa valinnat.

Kohta 8: Tilintarkastajan valinta

Tilintarkastaja on nimetty Turun kaupunginvaltuuston päätöksellä 17.6.2019 § 109 vuoteen 2022 asti. Tilintarkastusyhteisöksi on valittu KPMG Oy Ab. Päätöksessä todetaan lisäksi, että Turun kaupungin tytäryhteisöjen tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Kaupungin tilintarkastuspalveluiden kilpailutus on pitänyt sisällään myös tytäryhteisöjen tarkastuksen.

Vuonna 2014 Turun ammattikorkeakoulun tilintarkastajaksi valittiin KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy. KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy sulautui emoyhtiöönsä KPMG Oy AB 31.12.2018, joten käytännössä tilintarkastusyhteisö ei vaihtuisi. Päätösesityksen mukaan yhtiön tilintarkastajaksi vuoden 2022 loppuun asti valitaan KPMG Oy Ab tarjouskilpailun mukaisin ehdoin siten, että vastuullinen tilintarkastaja on KHT Elina Niemi.

Kaupunkikonsernissa tilintarkastuspalvelujen koordinointi ja kilpailutus järjestetään keskitetysti tarkastuslautakunnan toimesta. Tytäryhteisön ao. toimielin sitoutuu konserniohjeen hyväksymisellä valitsemaan tilintarkastajakseen vähintään yhden kilpailutuksen voittaneen tilintarkastusyhteisön tai tämän kumppanuusyhteisön tilintarkastajista.

Turun kaupunginvaltuusto on 17.6.2019 § 109 päättänyt, että Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2019-2022 valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt KPMG Oy Ab, vastuunalaisena tilintarkastajana JHT, KHT Jorma Nurkkala, että mahdollisesta option käyttöönotosta vuosille 2023-2024 tekee päätöksen Turun kaupunginvaltuusto ja option käytöstä päätetään 30.4.2022 mennessä. Lisäksi kaupunginvaltuusto on todennut, että Turun kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset ja säätiöiden vuosikokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Tarjouskilpailuun perustuvassa valinnassa noudatetaan tarjouskilpailuun perustuvaa hinnoittelua ja muita ehtoja.

Yhtiön hallitus valittiin konsernijaoston 6.5.2019 pidetyssä kokouksessa ja muutostarvetta kaupungin nimeämiin hallituksen jäseniin ei ole ilmennyt.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun ammattikorkeakoulu Oy
tiedKonsernihallinto, lakipalvelut