Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7609.11.20201

3213-2020 (00 00 01)

Oy Turku Energia - Åbo Energi Ab:n tiedoksianto konsernijaostolle

Tiivistelmä: -

Khkon § 76

Omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 3.11.2020:

Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab (jäljempänä Turku Energia) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 100 %. Yhtiö toimii energiatoimialalla sisältäen sähkön ja lämmön tuotannon, siirron ja myynnin kotitalouksille ja yrityksille. Turku Energia tuo energiaa asiakkaidensa elämiseen, asumiseen ja yrittämiseen. Turku Energian valvontavastuuhenkilöksi on määritelty kaupunginjohtaja Minna Arve.

Turku Energian 100 % omistama tytäryhtiö Turku Energia Sähköverkot Oy on aikeissa muuttaa sähkön siirtotariffien hinnoittelua 1.1.2021 alkaen.

Konserniohjeen (Kv 12.12.2016 § 206) 10. kohdan mukaan tytäryhtiön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä muun muassa silloin kun kysymyksessä on kuntalaisilta perittävien asiakasmaksujen tariffirakenne tai uusien tariffien käyttöönotto. Siirtotariffien hinnoittelun muuttaminen on osa Turku Energia Sähköverkot Oy:n operatiivista toimintaa, eikä omistajan ennakkonäkemystä ole tarpeen antaa. Näin ollen asia tuodaan konsernijaostolle tiedoksi. Turku Energian toimitusjohtajan Timo Honkanen on kutsuttu kokoukseen kertomaan muutoksista.

Kaupunginjohtaja Minna Arve: 

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä asian tiedoksi. 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä Oy Turku Energia Ab:n toimitusjohtaja Timo Honkanen.