Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7409.11.20204

4004-2020 (00 00 01)

Turun Seudun Vesi Oy:n syysyhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 74

Omistajaohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 28.10.2020:

Turun Seudun Vesi Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 64,7 prosenttia.

Turun Seudun Vesi Oy:n syysyhtiökokous pidetään 19.11.2020 klo 16.30 alkaen. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä syysyhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Yhtiökokouskutsun esityslistassa ovat esitettynä muun muassa seuraavat keskeiset asiat:

Kohta 6 § – Yhtiön hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten sekä tilintarkastajien palkkioiden määrääminen vuodelle 2021:

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 5.3.2018 § 10 päätöksen mukaan Turun Seudun Vesi Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan. Yhtiön hallituksen esitys palkkioista noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä, eikä siihen ole huomautettavaa.

Kohta 7 § - Yhtiön varsinaisen tilintarkastajan ja varatilintarkastajan valitseminen vuodeksi 2021:

Kaupungin tarkastuslautakunta on kilpailuttanut kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastuksen. Kaupunginvaltuuston päätti 17.6.2019, että Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2019-2022 valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt KPMG Oy Ab ja että Turun kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset ja säätiöiden vuosikokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Tarjouskilpailuun perustuvassa valinnassa noudatetaan tähän tarjouskilpailuun perustuvaa hinnoittelua ja muita ehtoja.

Edellä mainittuun viitaten yhtiön tilintarkastajaksi tulee nimetä KPMG Oy Ab.

Kohta 9 § - Yhtiön vuoden 2021 toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen:

Yhtiön vuoden 2021 toimintasuunnitelma ja talousarvio on esitetty kokonaisuudessaan oheismateriaaleissa. 

Vuonna 2021 yhtiön arvioidut toimintakulut ovat 6,063 milj. euroa. Arvioidut poistot ovat noin 5,720 milj. euroa, joiden lisäksi poistoihin on laskettava isoista putkilinjoista aiheutuva poistoero 634 000 euroa. Rahoituskulut ovat 

noin 7,292 milj. euroa. Rahoituskulut sisältävät korkokustannukset (5,792 milj. euroa) ja leasingmaksut. Leasingmaksut (1,5 milj. euroa) sisältyvät talousarviossa toimitila-, vuokra- ja hoitokuluihin.

Kaarina – Parainen -putkilinjan toiminta- ja rahoituskulut sekä poistot sisältyvät edellä esitettyihin kustannuksiin, mutta ne laskutetaan erillisinä kuluerinä Paraisten kaupungilta. Kaikki kulut laskutetaan omistajakunnilta siten, että yhtiön tilikauden tulos on 0 euroa. Toimintakulut laskutetaan veden kulutuksen mukaisen toteuman perusteella. Veden yksikköhinta vuonna 2021 on 0,25 euroa/m3. Poistot ja rahoituskulut laskutetaan kiinteinä summina.

Vuonna 2021 toimintakustannukset pyritään pitämään vuoden 2020 tasolla, vaikka se onkin aiempaa haasteellisempaa. Yhtiö ei ole suunnitellut tulevalle vuodelle korotuksia veden kuutiohintaan (0,25 euroa/m3). Tämä tarkoittaa käytännössä inflaation suuruista veden hinnan laskua vuosittain. Vuodesta 2018 alkanut muutos veden kulutuksessa osoitti, että lisääntyneistä tuotantomääristä huolimatta kustannukset tuotettua vesikuutiota kohden eivät ole laskeneet toivotulla tavalla.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vastaavat kaupungille toimitetun tuloskortin tavoitteita ja mittareita, eikä siihen ole huomautettavaa.

Oheismateriaali 1Vuoden 2020 syysyhtiökokouksen esityslista liitteineen

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että Turun Seudun Vesi Oy:n yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiseen ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Seudun Vesi Oy
tpvKonsernihallinto, lakipalvelut