Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5724.08.20203

9043-2020 (00 01 02, 02 02 02)

Strategisten yhteisöjen toiminnan ja talouden seuranta tilanteessa 30.6.2020

Tiivistelmä: -

Khkon § 57

Konserniohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 18.8.2020:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen määritellyt. Konsernijaoston tehtävänä on huolehtia strategisiksi yhteisöiksi nimettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Toiminnan ja talouden seuranta alkuvuoden osalta (1.1 – 30.6.2020) tapahtuu strategisten yhteisöjen osalta kaupungin 2. osavuosikatsauksen yhteydessä (OVK2), missä yhteisöjen tuloskortit ovat jo mukana nidottuina omana osionaan (liite 1 – strategiset yhteisöt).

Yleisenä huomiona voidaan todeta, että Covid-19 -epidemia on vaikuttanut useiden yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamiseen. Turku Energia Oy:n, Kuntec Oy:n, Kaarea Oy:n ja Turun Ammattikorkeakoulu Oy:n taloudelliset tavoitteet ovat jäämässä merkittävästi ja monilta osin asetetuista tavoitteista, minkä vuoksi mainittujen yhtiöiden toimitusjohtajat ja hallituksen puheenjohtajat on kutsuttu kokoukseen kertomaan tulostavoitteista poikkeamisen syistä.

Myös muiden yhteisöjen tuloskorteissa on yksittäisiä poikkeamia, joista merkittävimmät alla:

Lisäksi Kuntec Oy:n taloudellinen tilanne vaatii edelleen aktiivista seurantaa ja tiiviimpää raportointia, minkä vuoksi yhtiön tulee toimittaa aiemmin sovitun mukaisesti valvontavastuuhenkilölle eli apulaiskaupunginjohtaja Virtaselle kuukausittain tiedot yhtiön taloudellisesta tilanteesta ja keskeisistä talouden tunnusluvuista.

Liite 1Strategiset yhteisöt - tuloskortit

Liite 2Arkea Oy ja Kaarea Oy tuloskortti (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)

Liite 3Kuntec Oy tuloskortti (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että strategisten yhteisöjen tuloskortit merkitään tiedoksi ja liitettäväksi kaupungin osavuosikatsaukseen (OVK2).

Lisäksi konsernijaosto päättää, että Kuntec Oy:n tulee raportoida kuukausittain taloudellisesta tilanteestaan valvontavastuuhenkilö Jarkko Virtaselle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Esteellisyydet

Pöytäkirjaan merkittiin yhteisökohtaisesti esteellisyydet seuraavasti:

Turun ammattikorkeakoulu Oy

Vornanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Vornasen tilalla puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Ruohonen.

Logomo Oy

Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Korhosen tilalla sihteerinä tältä osin toimi Jokela.

Turku 2029 –säätiö

Arve ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Arve tilalla esittelijänä tältä osin toimi Virtanen.

Turku City Data Oy

Heikkinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Turku Science Park Oy

Elo, Arve ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Arven tilalla esittelijänä tältä osin toimi Virtanen.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy

Heikkinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy

Weber ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa olivat etäyhteydellä selvittämässä Kaarea Oy:n ja Arkea Oy:n osalta toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi, Kuntec Oy:n osalta hallituksen puheenjohtaja Matti Markkula ja toimitusjohtaja Harri Kaunisto, Turun ammattikorkeakoulu Oy:n osalta toimitusjohtaja Vesa Taatila ja Oy Turku Energia Ab:n osalta toimitusjohtaja Timo Honkanen.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, talous ja rahoitus


Liitteet:

Khkon § 57
Liite 1:Strategiset yhteisöt - tuloskortit
Liite 2:Arkea Oy ja Kaarea Oy tuloskortti (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)
Liite 3:Kuntec Oy tuloskortti (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)