Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5408.06.20201

3959-2020 (00 00 01)

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n omistajan ennakkonäkemyspyyntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 54

Konserniohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 29.5.2020:

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 56,7 %. Yhtiön valvontavastuuhenkilö on apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy pyytää 4.5.2020 päivätyllä kirjeellään (Oheismateriaali 1) kaupunginhallituksen konsernijaostolta omistajan ennakkonäkemystä Kärsämäkeen (Kärsämäentie 68) toteutettavasta rivitalohankkeesta korkotukilainahakemuksen jättämiseksi kaupungin hyväksyttäväksi ja edelleen ARA:an. Samalla yhtiö pyytää valtuutta tehdä hankkeessa investointipäätökset ja hyväksyä niihin liittyvät urakkasopimukset, mikäli hankkeelle myönnetään hakemuksen mukainen korkotukilaina eikä hankkeessa tapahdu olennaisia muutoksia aiemmin esitetystä. Hankkeen kokonaisarvo on 4,99 milj. euroa.

Konserniohjeen (Kv 12.12.2016 § 206) 10. kohdan mukaan tytäryhteisön tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista muun muassa toimintaan nähden merkittävästä investoinnista sekä tärkeän omaisuuden tai oikeuksien (ml. immateriaalioikeudet) hankkimisesta, myymisestä, vuokraamisesta, luovuttamisesta tai panttaamisesta tai muun merkittävän sopimuksen tekemisestä. Konsernijaosto tekee kannanoton strategisten yhtiöiden osalta.

Yhtiön esittelemä uudisrakennushanke ovat esitelty tarkemmin yhtiön lähettämässä ennakkonäkemyspyynnössä ja se on yhtiön ja kaupungin strategian mukainen. Näin ollen yhtiölle tulisi antaa lupa edetä hankkeissa sen esittämällä tavalla.

Oheismateriaali 1Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy – Omistajan ennakkokäsityksen pyyntö rivitalo uudiskohde Kärsämäkeen

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä,

että Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy voi jättää korkotukilainahakemuksen kaupungille ja sitä kautta edelleen ARA:an rivitalohankkeessa Kärsämäkeen (Kärsämäentie 68) ja se voi tehdä hankkeessa investointipäätöksen ja hyväksyä siihen liittyvät urakkasopimukset, mikäli hankkeelle myönnetään hakemuksen mukainen korkotukilaina eikä hankkeessa tapahdu olennaisia muutoksia tässä esitetystä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy