Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4404.05.20205

5072-2020 (00 00 01)

Turun Kaupunginteatteri Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 44

Konserniohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 29.4.2020:

Turun Kaupunginteatteri Oy (jäljempänä Kaupunginteatteri) on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 100 %. Kaupunginteatteri on omistajalle lähettämässään kutsussa ilmoittanut, että yhtiökokous pidetään 7.5.2020 klo 10.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouk-sessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 5.3.2018 § 10 päätöksen mukaan Kaupunginteatteri kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Turun kaupungin konserniohjeiden mukaan konsernijaosto nimeää kaupungin edustajat ja tilintarkastajat strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin. Kaupunkikonsernissa tilintarkastuspalvelujen koordinointi ja kilpailutus järjestetään keskitetysti tarkastuslautakunnan toimesta. Tytäryhteisön ao. toimielin sitoutuu konserniohjeen hyväksymisellä valitsemaan tilintar-kastajakseen vähintään yhden kilpailutuksen voittaneen tilintarkastusyhteisön tai tämän kumppanuusyhteisön tilintarkastajista.

Turun kaupunginvaltuusto on 17.6.2019 § 109 päättänyt, että Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2019-2022 valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt KPMG Oy Ab, vastuunalaisena tilintarkastajana JHT, KHT Jorma Nurkkala, että mahdollisesta option käyttöönotosta vuosille 2023-2024 tekee päätöksen Turun kaupunginvaltuusto ja option käytöstä pää-tetään 30.4.2022 mennessä. Lisäksi kaupunginvaltuusto on todennut, että Turun kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset ja säätiöiden vuosikokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Tarjouskilpailuun perustuvassa valinnassa noudatetaan tarjouskilpailuun perustuvaa hinnoittelua ja muita ehtoja.

Yhtiön hallitus valittiin konsernijaoston 9.9.2019 pidetyssä kokouksessa ja muutostarvetta kaupungin nimeämiin hallituksen jäseniin ei ole ilmennyt.

Konsernijaosto on 23.3.2020 § 27 päättänyt muun ohella, että kaupungin 100 % omistusosuudella omistamissa yhtiöissä yhtiökokouksella päätettävistä asioista päätetään osakeyhtiölain 5 luvun 1 §:n 2 momentin mukaisesti osakkaiden yksimielisellä päätöksellä yhtiökokousta pitämättä.

Toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2019

Kaupunginvaltuustoon nähden sitovat tavoitteet tuloksen ja lipputulojen kasvattamisen osalta toteutuivat. Tulosta painoi peruskorjaukseen liittyvien investointien myötä kasvaneet poistot. Teatteriyhtiö investoi peruskorjauksen yhteydessä teatteritalon tekniikkaan ja kalustamiseen liittyen noin 3 milj. euroa viimeisten kahden vuoden aikana ja negatiiviseen tulokseen oli varauduttu jotalousarviossa. Tilikauden tulos oli 0 euroa ollen budjetoitua alimäärää (0,2 milj. euroa) selkeästi parempi. Keskimääräinen henkilöstön määrä 209 HTV ylitti jonkin verran tavoitteet (135 HTV). Määräaikaisen henkilökunnan käyttö on kasvanut mm. oman ravintolatoiminnan myötä.

Konsernijaoston seuraavista tavoitteista täyttöprosentti ylittyi neljällä prosenttiyksiköllä. Katsojamäärätavoite ylittyi selvästi katsojamäärän ollessa suurin 35 vuoteen. Yhtä yksittäistä myyntimenestystä ei ollut. Sen sijaan kaikki esitykset kaikilla kolmella näyttämöllä onnistuivat myyntitavoitteissaan erinomaisesti. Ensi-iltojen määrää nosti lukuisat yhteistyötuotannot.

Investointitaso jäi alle suunnitellun 50.000 euron ja vuoden 2019 investoinnit olivat kokonaisuudessaan 27.533 euroa. Kokonaisuus koostui teatteriteknisistä investoinneista.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Oheismateriaali 2Turun Kaupunginteatteri Oy tuloskortti

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin

Lindholm ilmoitti konsernijaoston jäsenenä olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta päätöksenteon ajaksi ja Kari-Granfors ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä Turun Kaupunginteatteri Oy:n toimitusjohtaja Arto Valkama.

Jakelu

tiedTurun Kaupunginteatteri Oy
tiedKonsernihallinto, lakiasiat