Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4204.05.20203

5012-2020 (00 00 01)

Logomo Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 42

Konserniohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 28.4.2020:

Logomo Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi osakkuusyhtiöksi määritelty yhtiö ja osakkuusyhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 39 %. Logomon yhtiökokous pidetään 23.6.2020 klo 12.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 5.3.2018 § 10 päätöksen mukaan osakkuusyhtiöissä palkkiot määräytyvät yhtiökokouksessa omistajien neuvottelun pohjalta. Kaupunginjohtajalle annettiin oikeus neuvotella vuosipalkkioiden määräytymisestä muiden omistajien kanssa sekä käyttää kaupungin puhevaltaa niiden osalta yhtiökokouksissa.

Turun kaupungin konserniohjeiden mukaan konsernijaosto nimeää kaupungin edustajat ja tilintarkastajat strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin. Kaupunkikonsernissa tilintarkastuspalvelujen koordinointi ja kilpailutus järjestetään keskitetysti tarkastuslautakunnan toimesta. Tytäryhteisön ao. toimielin sitoutuu konserniohjeen hyväksymisellä valitsemaan tilintar-kastajakseen vähintään yhden kilpailutuksen voittaneen tilintarkastusyhteisön tai tämän kumppanuusyhteisön tilintarkastajista. Konserniohjetta noudatetaan soveltuvin osin myös Turun kaupungin osakkuusyhteisöjen ohjauksessa.

Turun kaupunginvaltuusto on 17.6.2019 § 109 päättänyt, että Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2019-2022 valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt KPMG Oy Ab, vastuunalaisena tilintarkastajana JHT, KHT Jorma Nurkkala, että mahdollisesta option käyttöönotosta vuosille 2023-2024 tekee päätöksen Turun kaupunginvaltuusto ja option käytöstä pää-tetään 30.4.2022 mennessä. Lisäksi kaupunginvaltuusto on todennut, että Turun kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset ja säätiöiden vuosikokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Tarjouskilpailuun perustuvassa valinnassa noudatetaan tarjouskilpailuun perustuvaa hinnoittelua ja muita ehtoja.

Yhtiön hallitus valittiin konsernijaoston 7.5.2018 pidetyssä kokouksessa ja muutostarvetta kaupungin nimeämiin hallituksen jäseniin ei ole ilmennyt.

Toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2019

Yhtiö toimi nimellä Logomon Veturi Oy 4.2.2019 saakka, jonka jälkeen uusi nimi on ollut Logomo Oy. Tilikausi 2019 oli vuoden 2018 jälkeen tehtyjen rakennejärjestelyjen jälkeen ensimmäinen tilikausi. Asetetut tavoitteet saavutettiin sekä toiminnallisten että taloudellisten tavoitteiden osalta. Yhtiön liikevaihto oli 3,2 milj. euroa tavoitteen ollessa 3,0 milj. euroa ja liikevoiton osalta päästiin tavoitteeseen joka oli 0. Vuotuisten tapahtumien määrä 1 300 oli hie-man yli tavoitteen (1 250 kpl).

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Oheismateriaali 2Logomo Oy:n tuloskortti

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä Logomo Oy:n toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

Jakelu

tiedLogomo Oy
tiedKonsernihallinto, lakiasiat