Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto3120.04.20203

4268-2020 (00 00 01)

Turun musiikinopetus Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 31

Konserniohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 14.4.2020:

Turun musiikinopetus Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 100 %. Turun musiikinopetus Oy on omistajalle lähettämässään kutsussa ilmoittanut, että sen varsinainen yhtiökokous pidetään 5.5.2020 klo 10.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut ja varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Kaupunginhallituksen konsernijaoston 9.9.2019 § 74 päätöksen mukaan Turun musiikinopetus Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Turun kaupungin konserniohjeiden mukaan konsernijaosto nimeää kaupungin edustajat ja tilintarkastajat strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin. Kaupunkikonsernissa tilintarkastuspalvelujen koordinointi ja kilpailutus järjestetään keskitetysti tarkastuslautakunnan toimesta. Tytäryhteisön ao. toimielin sitoutuu konserniohjeen hyväksymisellä valitsemaan tilintarkastajakseen vähintään yhden kilpailutuksen voittaneen tilintarkastusyhteisön tai tämän kumppanuusyhteisön tilintarkastajista. Konserniohjetta noudatetaan soveltuvin osin myös Turun kaupungin osakkuusyhteisöjen ohjauksessa.

Turun kaupunginvaltuusto on 17.6.2019 § 109 päättänyt, että Turun kaupungin tilintarkastajaksi vuosille 2019-2022 valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen tehnyt KPMG Oy Ab, vastuunalaisena tilintarkastajana JHT, KHT Jorma Nurkkala, että mahdollisesta option käyttöönotosta vuosille 2023-2024 tekee päätöksen Turun kaupunginvaltuusto ja option käytöstä päätetään 30.4.2022 mennessä. Lisäksi kaupunginvaltuusto on todennut, että Turun kaupungin tytäryhteisöjen ja säätiöiden tilintarkastajavalinnoista päättävät yhtiökokoukset ja säätiöiden vuosikokoukset siten kuin näistä valinnoista on säädetty ja määrätty. Tarjouskilpailuun perustuvassa valinnassa noudatetaan tarjouskilpailuun perustuvaa hinnoittelua ja muita ehtoja.

Konsernijaosto on 23.3.2020 § 27 päättänyt muun ohella, että kaupungin 100 % omistusosuudella omistamissa yhtiöissä yhtiökokouksella päätettävistä asioista päätetään osakeyhtiölain 5 luvun 1 §:n 2 momentin mukaisesti osakkaiden yksimielisellä päätöksellä yhtiökokousta pitämättä.

Toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2019

Yhtiön hallitus valmisteli edellytyksiä yhtiön operatiiviseen toiminnan käynnistämiseen. Keskeisimmät selvitykset liittyivät Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:n ja Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n liikkeenluovutuksiin, yhtiön yleishyödyllisyyteen ja verotukseen. Yhtiö sai opetus- ja kulttuuriministeriöltä ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvan 25.9.2019 (dnro OKM 67/531/2019) sekä taiteen perusopetuksen järjestämisluvan 11.11.2019 (dnro OKM 19/530/2019).

Yhtiöllä ei ollut tuloja kertomusvuonna. Yhtiö nosti luottoa Turun kaupungilta. Kaupunginhallitus päätti 25.11.2019 § 458, että Turun musiikinopetus Oy:tä pääomitetaan 200.000 euroa ja sijoitus tehdään yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Oheismateriaali 2Turun musiikinopetus Oy tuloskortti        

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösAsia pantiin pöydälle Vornasen Katteluksen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Asiaa etäyhteydellä kokoukselle selvitti Turun musiikinopetus Oy:n toimitusjohtaja Juha Järvinen.