Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto3520.04.20201

3959-2020 (00 00 01)

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n omistajan ennakkonäkemyspyyntö

Tiivistelmä: -

Khkon § 35

Konserniohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 1.4.2020:

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 56,7 %. Yhtiön valvontavastuuhenkilö on apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy pyytää 1.4.2020 päivätyllä kirjeellään (Oheismateriaali 1) kaupunginhallituksen konsernijaostolta omistajan ennakkonäkemystä kahdesta kerrostalohankkeesta: Keskusta Kaarina (Kartanontie 5) ja Keskusta Raisio (Kirkkoväärtinkuja 1) korkotukilainahakemuksen jättämiseksi Kaarinan ja Raision kaupunkeihin ja näiden kautta ARA:an. Samalla yhtiö pyytää valtuutta tehdä hankkeissa investointipäätökset ja hyväksyä niihin liittyvät urakkasopimukset, mikäli hankkeille myönnetään hakemusten mukaiset korkotukilainat eikä hankkeissa tapahdu olennaisia muutoksia aiemmin esitetystä.  Hankkeiden yhteenlaskettu kokonaisarvo on 11,6 milj. euroa.

Konserniohjeen (Kv 12.12.2016 § 206) 10. kohdan mukaan tytäryhteisön tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista muun muassa toimintaan nähden merkittävästä investoinnista sekä tärkeän omaisuuden tai oikeuksien (ml. immateriaalioikeudet) hankkimisesta, myymisestä, vuokraamisesta, luovuttamisesta tai panttaamisesta tai muun merkittävän sopimuksen tekemisestä. Konsernijaosto tekee kannanoton strategisten yhtiöiden osalta.

Yhtiön esittelemät uudisrakennushankkeet ovat esitelty tarkemmin yhtiön lähettämässä ennakkonäkemyspyynnössä ja ne ovat yhtiön ja kaupungin strategian mukaisia. Näin ollen yhtiölle tulisi antaa lupa edetä hankkeissa sen esittämällä tavalla.

Oheismateriaali 1Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy – Omistajan ennakkonäkemyksen pyyntö Kaarinan keskusta ja Raision keskusta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä,

että Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy voi jättää korkotukilainahakemukset Kaarinan kaupunkiin ja Raision kaupunkiin ja sitä kautta edelleen ARA:an kerrostalohankkeissa Keskusta Kaarina (Kartanontie 5) ja Keskusta Raisio (Kirkkoväärtinkuja 1) ja se voi tehdä hankkeissa investointipäätökset ja hyväksyä niihin liittyvät urakkasopimukset, mikäli hankkeille myönnetään hakemusten mukaiset korkotukilainat eikä hankkeissa tapahdu olennaisia muutoksia tässä esitetystä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Weber ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy