Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto810.02.20203

1268-2020 (00 00 01)

Turun Ylioppilaskyläsäätiön sääntömuutos

Tiivistelmä: -

Khkon § 8

Konserniohjauksesta vastaava controller Sanna Lounaja 5.2.2020:

Turun Ylioppilaskyläsäätiö on Turun kaupungin strateginen yhteisö, jonka sääntömuutokset edellyttävät kaupungin lausuntoa. Toimivalta lausunnon antamisesta on kaupunginhallituksen konsernijaostolla. Säätiö perustelee sääntömuutosta seuraavasti:

”Sääntömuutoksen tarkoitus on yksinkertaistaa säätiön hallintorakennetta niin, että säännöissä määrätystä valtuuskunnasta luovuttaisiin.

Sääntöjä on viimeksi muutettu Säätiölain muutoksen vuoksi vuonna 2016, jolloin valtuuskunnan tehtävät muuttuivat merkittävästi. Voimassa olevien sääntöjen 11 §:n mukaan valtuuskunta kokoontuu kevät- ja syyskokoukseen, ja valtuuskunnan päätettäviksi asioiksi jäi syyskokouksessa valita hallituksen toinen varapuheenjohtaja kolmeksi vuodeksi kerrallaan, valita säätiön asukasyhteistoimintamallin mukaisten asukkaiden kokousten nimeämistä ehdokkaista kaksi jäsentä hallitukseen sekä valita yksi tai kaksi tilintarkastusyhteisöä tarkastamaan säätiön hallintoa ja tilejä. Vuoden 2016 sääntömuutoksen jälkeen on havaittu, että valtuuskunnan muuttunut rooli ei ole tarkoituksenmukainen eikä valtuuskunnan jäseniä motivoiva.

Hallituksen valmisteleva sääntömuutos edellyttää valtuuskunnan suostumusta.”

Säätiön esittämä sääntömuutos helpottaa sen päätöksentekoa. Käytännössä säätiön valtuuskunnan tehtävät ovat muuttuneet siten, että sen rooli ei ole enää tarkoituksenmukainen. Näin ollen sääntömuutos tulisi hyväksyä ja merkitä tiedoksi.

Säätiön sääntöjen muutoksesta on tehtävä ilmoitus säätiörekisteriin. Sääntöjen muuttamista koskevaa päätöstä ei saa panna täytäntöön ennen kuin päätös on rekisteröity. Turun Ylioppilaskyläsäätiö on pyytänyt Patentti- ja rekisterihallitukselta sääntömuutoksen ennakkotarkastusta. Sen vuoksi Turun Ylioppilaskyläsäätiön päivitetyt säännöt ovat luonnoksena, siihen asti kunnes PRH:n ennakkotarkastus on valmis.

Liite 1Turun Ylioppilaskyläsäätiön päivitetyt säännöt (luonnos)

Oheismateriaali 1Turun Ylioppilaskyläsäätiön säännöt muutosmerkinnöin

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee sääntömuutokset tiedoksi ja päättää ilmoittaa omistajan ennakkonäkemyksenä, että sääntömuutos voidaan hyväksyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Ylioppilaskyläsäätiö - Studentbystiftelsen i Åbo


Liitteet:

Khkon § 8
Liite 1:Turun Ylioppilaskyläsäätiön päivitetyt säännöt (luonnos)