Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto8710.12.20186

14487-2018 (00 00 01)

Kiinteistö Oy Turun Puistovalkaman yhtiöjärjestyksen muutos

Tiivistelmä: -

Khkon § 87

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna ja kaupunginlakimies Pauliina Ahlas 4.12.2018:

Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Turun Puistovalkama on kaupungin operatiivinen osakkuusyhtiö, josta kaupunki omistaa palvelukeskustilat (30,36 % osakkeista) ja TVT Asunnot Oy omistaa palvelukeskuksen asunnot (69,64 % osakkeista). Yhtiö kuuluu siis TVT Asunnot – konserniin ja kaupungilla ei ole yhtiössä määräysvaltaa.

Yhtiöön on tulossa merkittäviä haasteita johtuen Ruusukorttelin laajentumisesta ja sen moninaisuudesta alueen kaavoituksen valmistuttua. Ennen laajentumista Koy Puistovalkaman hallituksen pitää toteuttaa yhtiössä laaja putkisaneeraus ja siihen liittyen asukkaiden väistöasuntojen järjestelyt. Tämä lisää yhtiön hallituksen vastuita ja kiinteistötoimialan asiantuntemuksen tarvetta huomattavasti. Tilanteesta johtuen yhtiö tarvitsee tehokkaan kiinteistötoimialaa tuntevan operatiivisen hallituksen, joka toteuttaa yhtiön mittavat laajentumis- ja peruskorjaushankkeet hankintalainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Yhtiön nykyinen yhtiöjärjestys tulee päivittää vastaamaan edellä mainittuja tarpeita sekä muiden kaupunkikonserniin kuuluvien yhtiöiden yhtiöjärjestyksiä.

Yhtiöjärjestyksen keskeiset muutokset ovat seuraavat:

Yhtiöjärjestyksen on neuvoteltu yhdessä yhtiön pääomistaja TVT Asunnot Oy:n kanssa ja uusi yhtiöjärjestys on tarkoitus hyväksyä seuraavassa syysyhtiökokouksessa, joka on pidettävä kuluvan vuoden joulukuun loppuun mennessä.

Lisäksi tulee yhtiökokouksessa päättää kaupungin edustajien nimeämisestä yhtiön hallitukseen edellä mainitut toiminnalliset tarpeet huomioiden. Operatiivisen yhtiön hallituksen jäsenet nimeää kaupunginjohtaja. Lähtökohtaisesti uuden yhtiöjärjestyksen mukainen hallitus koostuu kolmesta TVT Asunnot Oy:n ja kahdesta kaupungin nimeämästä ehdokkaasta (yhteensä viisi jäsentä). Lisäksi yhtiön hallitukseen nimetään kaksi asukkaita edustavaa jäsentä, jolloin hallitus muodostuu seitsemästä (7) varsinaisesta jäsenestä.

Oheismateriaali 1KOy Turun Puistovalkaman uusi yhtiöjärjestys

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää,

hyväksyä Koy Turun Puistovalkaman liitteenä olevan päivitetyn yhtiöjärjestyksen ja päättää,

että yhtiön pääomistaja TVT Asunnot Oy nimeää yhtiön hallitukseen kolme jäsentä, joista yhden puheenjohtajaksi ja kaupunki kaksi varsinaista jäsentä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistö Oy Turun Puistovalkama
tiedTVT Asunnot Oy
tiedKonsernihallinto, lakiasiat