Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto6724.09.20183

9276-2018 (00 01 02, 02 02 02)

Strategisten yhteisöjen tuloskortit

Tiivistelmä:

Hallintosäännön luvun 2 kohdan 4 § mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto huolehtii kaupunkikonsernin konserniohjauksen ja -valvonnan täytäntöönpanosta sekä niiden toimivuudesta. Konsernijaosto tekee esityksiä omistajapolitiikan linjauksista ja konserniohjauksen periaatteista, tytäryhteisöille ja -säätiöille asetettavista toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteista sekä muista yhteisöjen sekä säätiöiden toimintaan ja talouteen liittyvistä asioista. Lisäksi konsernijaosto ohjaa, seuraa ja valvoo kaupungin tytäryhteisöjen ja -säätiöiden toimintaa sekä niille asetettujen tavoitteiden toteutumista. Kaupunginhallituksen konsernijaostolle esitetään tuloskorttien merkitsemistä tiedoksi.

Khkon § 67

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 11.9.2018:

Hallintosäännön luvun 2 kohdan 4 § mukaan kaupunginhallituksen konsernijaosto huolehtii kaupunkikonsernin konserniohjauksen ja -valvonnan täytäntöönpanosta sekä niiden toimivuudesta. Konsernijaosto tekee esityksiä omistajapolitiikan linjauksista ja konserniohjauksen periaatteista, tytäryhteisöille ja -säätiöille asetettavista toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteista sekä muista yhteisöjen sekä säätiöiden toimintaan ja talouteen liittyvistä asioista.

Yhteisöt ovat toimittaneet Turun kaupungille valmistelemansa tuloskortit liitettäväksi kaupungin vuoden 2019 talousarvioon ja vuosien 2020 – 22 taloussuunnitelmaan. Yhteisöjen tuloskortit käsitellään kahdessa konsernijaoston (10.9 ja 24.9) kokouksessa yhteisöjen suuren määrän vuoksi. Nyt käsiteltävien yhteisöjen hallitusten puheenjohtajat sekä toimitusjohtajat on kutsuttu paikalle jaoston kokoukseen esittelemään oman yhteisönsä tuloskortin keskeiset toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteensa.

Oheismateriaali 1Tuloskortit – strategiset yhteisöt (13 kpl)

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee tuloskortit tiedoksi ja hyväksyy ne osaltaan talousarviokirjaan sisällytettäväksi.

Samalla konsernijaosto päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään tuloskortteihin tarvittavia muutoksia talousarviokäsittelyn aikana.

Lisäksi konsernijaosto päättää, että kaupungin ilmastosuunnitelman kannalta merkittävimpien yhtiöiden vuoden 2019 tuloskortteihin otetaan ilmastosuunnitelmaa koskevat mittarit ja toiminnalliset tavoitteet. Tavoitteet tuodaan kaupunginjohtajan talousarvioesitykseen. Yhtiöiden tulee laatia suunnitelmat tavoitteiden saavuttamiseksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten muutettuna, että Turun Seudun Vesi Oy:n tuloskortin tavoitteen ”Veden toimitus on häiriötöntä ja virheitä veden laadussa ei esiinny” mittareiden vuoden 2018 ennusteeksi merkittiin 0 sijasta 1.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Esteellisyydet

Pöytäkirjaan merkittiin yhtiökohtaiset esteellisyydet seuraavasti.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Korhosen tilalla sihteerinä tältä osin toimi Heikkinen.

Turun Seudun Vesi Oy

Hellsten ja Lundén ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Logomo Oy

Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Turku Science Park Oy

Arve ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Arven tilalla esittelijä tältä osin toimi Virtanen.

Turun ammattikorkeakoulu Oy

Vornanen ja Aaltonen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Vornasen tilalla puheenjohtajana tältä osin toimi Hellsten.

Turku 2029 -säätiö

Arve ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Arven tilalla esittelijä tältä osin toimi Virtanen.

Virtanen toimi esittelijänä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n, Turun Seudun Vesi Oy:n, Turku Science Park Oy:n ja Turku 2029 –säätiön osalta, muiden yhteisöjen osalta esittelijänä toimi Arve.

Merkittiin, että pöytäkirjan tarkastajana tässä pykälässä käsiteltyjen Turku Touring Oy:n, Forum Marinun –säätiön ja Turku 2029 –säätiön tuloskorttien, samoin kuin tämän pykälän jälkeen käsiteltyjen asioiden kohdalla toimi Laivorannan sijasta Miikkola.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n osalta toimitusjohtaja Jukka Heikkilä ja hallituksen puheenjohtaja Olli A. Manni, Turun Seudun Vesi Oy:n osalta toimitusjohtaja Aki Artimo ja hallituksen puheenjohtaja Jonas Heikkilä, Logomo Oy:n osalta toimitusjohtaja Päivi Rytsä, Turun Vesihuolto Oy:n osalta toimitusjohtaja Irina Nordman, Turun Seudun Puhdistamo Oy:n osalta toimitusjohtaja Mirva Levomäki ja hallituksen puheenjohtaja Harry Nordqvist, Turun Satama Oy:n osalta toimitusjohtaja Christian Ramberg, Miika Markkanen, Turun Aikuiskoulutussäätiön osalta toimitusjohtaja Tommi Forss ja hallituksen puheenjohtaja Aila Harjanne, Turku Science Park Oy:n osalta toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen ja hallituksen puheenjohtaja Minna Arve, Turun ammattikorkeakoulu Oy:n osalta toimitusjohtaja Vesa Taatila ja hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen, Turku Touring Oy:n osalta toimitusjohtaja Anne-Marget Hellén ja hallituksen puheenjohtaja Mona Nylund, Forum Marinum –säätiön osalta toimitusjohtaja Tapio Maijala ja Turku 2029 –säätiön osalta asiamies Tuomas Heikkinen ja hallituksen puheenjohtaja Minna Arve.