Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto6027.08.20181

4407-2018 (00 00 01)

Lännen Tekstiilihuolto Oy - omistajan ennakkonäkemyspyyntö toimenpiteistä koskien omistajapolitiikan päivitystä sekä aikataulutusta

Tiivistelmä: -

Khkon § 60

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen ja konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 20.8.2018:

Lännen Tekstiilihuolto Oy:n (jäljempänä Yhtiö) hallitus tiedustelee kaupunginhallituksen konsernijaostolta ennakkonäkemystä siitä, mihin toimenpiteisiin sen on tarpeen ryhtyä Turun kaupungin omistajapolitiikanpäivityksen myötä, sekä millä aikataululla toimenpiteisiin on ryhdyttävä. Yhtiö perustelee pyyntöään omistajapolitiikassa esitettyihin yhtiökohtaisiin linjauksiin vedoten sekä taustoittaa asiaa seuraavasti:

”Lännen Tekstiilihuolto Oy:llä on tuotantolaitokset Turussa ja Porissa. Yhtiö toimii avoimilla markkinoilla ja palvelee asiakkaitaan viiden maakunnan alueella, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Hämeessä ja Uudellamaalla. Yhtiön tuotantovolyymi jakaantuu ½, eli Turun yksikön kapasiteetti on kaksinkertainen Poriin verrattuna.

Mikäli omistajat haluavat hankkia tekstiilihuoltopalvelut jatkossa sidosyksikkönä toimivasta yhtiöstä, tulisi nykyisen yhtiön jakautua kahdeksi yhtiöksi. Markkinoilla toimiva yhtiö toimisi Porissa. Omistajiensa sidosyksikkönä toimiva yhtiö toimisi Turussa.

Jakautumisen yhteydessä syntyvä sidosyksikköyhtiö tuottaa ja tarjoaa kilpailukykyisiä tekstiilihuoltopalveluja kunnille ja sellaisille julkisille toimijoille, jotka ovat hankintayksiköitä. Jakautumisen myötä omistajien volyymi edustaisi 2/3 yhtiön nykyisestä volyymista ja olisi näin ollen mahdollista tuottaa Turun yksikössä.”

Yhtiön tulee aloittaa jakautumisen valmistelu ja toteutus omistajapolitiikassa mainituin linjauksin ja reunaehdoin siten, että jakautumisen täytäntöönpano on mahdollista rekisteröidä kaupparekisteriin vuosien 2018 – 2019 vaihteessa tai viimeistään alkuvuona 2019. Ennen jakautumisen täytäntöönpanoa Yhtiön tulee pyytää konsernijaostolta omistajan ennakkonäkemykset molempien yhtiöiden yhtiöjärjestyksistä, tuloskorteista ja mahdollista osakassopimuksista.

Oheismateriaali 1Lännen Tekstiilihuolto Oy:n ennakkonäkemyspyyntö

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto ilmoittaa omistajan ennakkonäkemyksenä, että Lännen Tekstiilihuolto Oy voi aloittaa jakautumisen valmistelun ja toteutuksen omistajapolitiikassa mainituin yhtiökohtaisin linjauksin siten, että jakautuminen on mahdollista rekisteröidä kaupparekisteriin vuosien 2018 - 2019 vaihteessa tai viimeistään alkuvuonna 2019.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Lännen Tekstiilihuolto Oy:n toimitusjohtaja Miika Markkanen.

Jakelu

tiedLännen Tekstiilihuolto Oy