Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5211.06.20186

3467-2018 (00 00 01)

Turun Seudun Rakennustekniikka Oy - yhtiön liiketoiminnan lopettaminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 52

Johtaja Tuomas Heikkinen 6.6.2018:

Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli 26.3.2018 (§ 20) Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n (jäljempänä Yhtiö – TSR Oy) ennakkonäkemyspyyntöä YT-menettelyn aloittamisesta ja päätti ennakkonäkemyksenään, että Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n hallitus voi käynnistää yhteistoimintamenettelyn, joka koskee yhtiön palveluksessa olevien henkilöiden taloudellisesta tai tuotannollisesta syystä tapahtuvasta irtisanomista tai lomauttamista yli 90 päiväksi siten, että yhteistoimintamenettely koskee koko yhtiön henkilökuntaa.

Lisäksi konsernijaosto päätti, että mikäli yhtiöön ei sovelleta yhteistoimintalakia sen työntekijöiden säännöllisestä lukumäärästä (alle 20) johtuen, yhtiön hallitus saa ryhtyä vastaavaan työsopimuslain mukaiseen menettelyyn ja päättää sovellettavasta laista riippumatta neuvottelujen jälkeen toteutettavista toimenpiteistä.

Turun Seudun Rakennustekniikka Oy:n hallitus on päättänyt kokouksessaan 5.6.2018 pyytää kaupunginhallituksen konsernijaostolta ennakkonäkemystä yhtiön liiketoiminnan päättämisestä 1.11.2018 lukien. Yhtiön liiketoiminnan päättämisen perusteluna on yhtiön toiminnan kannattamattomuus. Yhtiön suorittamista urakoista saatu kate on jäänyt vähäiseksi tai urakat ovat muodostuneet jopa tappiolliseksi.

Yhtiön koko henkilökunta on irtisanottu 26.4.2018 lukien taloudellisella ja tuotannollisella perusteella työn olennaisen ja pysyvän vähenemisen johdosta. Yhtiön hallitus ehdottaa, että yhtiötä ei purettaisi selvitystilan kautta, vaan pelkästään keskeyttämällä yhtiön toiminta. Yhtiö siis lopettaisi liiketoimintansa ilman, että sitä yhtiöoikeudellisesti puretaan. Menettelyä ja syitä perustellaan kattavasti yhtiön ennakkonäkemyspyynnössä.

Yhtiön pyyntö on perusteltu ja asianmukainen, koska yhtiön koko henkilökunta on irtisanottu ja sillä ei ole enää liiketoiminnallisia mahdollisuuksia osallistua kannattavasti uusiin tarjouskilpailuihin. Yhtiön tulos on voimakkaasti tappiollinen. Neuvottelut yhtiön osakemyynnistä ovat päättyneet tuloksettomina. Yhtiö tulisi myös poistaa strategisista yhteisöistä 1.11.2018 alkaen.

Oheismateriaali 1Yhtiön ennakkonäkemyspyyntö liiketoiminnan lopettamiseksi

Oheismateriaali 2Ote yhtiön hallituksen pöytäkirjasta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto ilmoittaa omistajan ennakkonäkemyksenä, että yhtiö voi lopettaa liiketoimintansa esittäminsä perustein.

Lisäksi konsernijaosto päättää, että

- yhtiön hallitus kutsuu koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa päätetään liiketoiminnan lopettamisesta ja että

- yhtiö ei ole enää 1.11.2018 lähtien kaupungin strateginen yhtiö.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Virtanen ja Moisiolinna ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

 

Jakelu

tiedTurun Seudun Rakennustekniikka Oy