Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5411.06.20185

4059-2018 (00 00 01)

TVT Asunnot Oy - omistajan ennakkonäkemys seudullisen hankkeen toteuttamiseksi Kaarinaan

Tiivistelmä: -

Khkon § 54

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 5.6.2018:

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 23.1.2017 (§ 4) ilmoittaa konserniohjeena,

- että TVT Asunnot Oy voi käynnistää valmistelun uuden tytäryhtiön muodos-tamiseksi, jonka tarkoituksena olisi hallita vuokra-asuntoja Turun seudulla ja

- että TVT Asunnot Oy:n tulee saattaa muodostettavan tytäryhtiön perustami-seen liittyvät asiakirjat, tiedot yhtiön pääomituksesta sekä ehdotus yhtiön halli-tuksen valinnasta palkkioineen uudelleen konsernijaoston käsittelyyn ennen yhtiön rekisteröimistä kaupparekisteriin.

TVT Asunnot Oy pyytää uutta omistajan ennakkonäkemystä (Oheismateriaali 1) seudullisen asunto-osakeyhtiömuotoisen hankkeen toteuttamiseksi Kaarinaan. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on 30.5.2018 hyväksynyt kohteen As Oy Laaksolankulma, Kaarina, rakennussuunnitelmat ja kustannukset. Hanke käsittää 76 vuokra asunnon toteuttamisen lyhytaikaisella korkotuella. Yhtiön viittaa ennakkonäkemyspyynnössään aiempaan 4.4.2017 päivättyyn ennakkonäkemyspyyntöön (Oheismateriaali 2), jossa perustellaan seudullisen hankkeen toteutusmuodon muuttumista liittyen jaoston aiempaan päätökseen.

Perusteluissa todetaan, että ensi vaiheessa TVT hallinnoisi vuokra-asuntoja Turun seudulla asunto-osakeyhtiöiden kautta. TVT vuokraisi asunnot ja maksaisi asunto-osakeyhtiöille sen keräämät vastikkeet. Oma seudullinen yhtiö voitaisiin perustaa tai muodostaa olemassa olevista asunto-osakeyhtiöistä myöhemmin toiminnan laajentuessa.

Yhtiön perustelut ovat asianmukaiset ja sen esittämä malli mahdollistaa kustannustehokkaan ja tarkoituksenmukaisen toimintamallin seudullisen toiminnan aloittamiseksi.

Oheismateriaali 1TVT Asuntojen ennakkonäkemyspyyntö 4.6.2018 liitteineen

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto ilmoittaa  omistajan ennakkonäkemyksenä, että TVT Asunnot Oy voi edetä esittämällään tavalla seudullisen asunto-osakeyhtiömuotoisen hankkeen toteuttamiseksi Kaarinaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTVT Asunnot Oy