Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto9212.12.20162

12940-2016 (011, 112)

Omistajan ennakkonäkemyksen antaminen Turun Vesihuolto Oy:n toimitusjohtajan ottamista koskevassa asiassa

Tiivistelmä: -

Khkon § 92

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen 9.12.2017:

Turun Vesihuolto Oy:n hallitus pyytää Turun kaupungin konserniohjeiden mukaista omistajan ennakkonäkemystä toimitusjohtajan ottamisesta ja toimitusjohtajan toimitusjohtajasopimuksesta. Turun kaupungin konserniohjeiden 10. kohdan mukaan tytäryhteisön ja osakkuusyhteisön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä muun muassa silloin, kun kyseessä on tytäryhteisön toimitusjohtajan ottaminen.

Turun Vesihuolto Oy:n hallitus on käsitellyt toimitusjohtajan ottamista kokouksessaan 8.12.2016. Hallitus on todennut pöytäkirjassaan seuraavaa:

”Liikkeenluovutusta koskevan lainsäädännön perusteella Turun Vesiliikelaitoksen 31.12.2016 toistaiseksi voimassaolevissa työsuhteissa ollut henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä perustetun yhtiön palvelukseen.

Vesiliikelaitoksen nykyinen liikelaitosjohtaja Irina Nordman siirtyy samoin vanhana työntekijänä nykyisin palkkaeduin yhtiöön kuitenkin siten, että hänen tehtävänimikkeensä muuttuu. Mikäli yhtiön hallitus päättäisi toimitusjohtajan rekrytoimisesta organisaation ulkopuolelta, tulisi sen samalla ratkaista liikelaitosjohtajan uusi tehtävänkuva nykyisiä palkkaetuuksia heikentämättä.

Hallitus korostaa kaupungin vesihuollon operatiivisen toiminnan jatkuvuuden merkitystä Vesiliikelaitoksen muuttuessa 1.1.2017 Turun Vesihuolto Osakeyhtiöksi. Yhtiöllä tulee hallituksen näkemyksen mukaan olla toimitusjohtaja välittömästi sen operatiivisen toiminnan käynnistyessä. Lisäksi toimitusjohtajalla tulee olla riittävä toimialan tuntemus ja valmiudet osakeyhtiömuotoisen toiminnan käynnistämiseen paikallisesti yhdessä yhtiölle valittavan hallituksen kanssa.

Hallitus toteaa näkemyksenään, että Vesiliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Irina Nordman on hoitanut nykyistä tehtäväänsä menestyksekkäästi ja on osoittanut työssään erinomaisesti kelpoisuutensa toimia liikelaitoksen toimintaa jatkavan Turun Vesihuolto Oy:n toimitusjohtajana. Irina Nordman on lisäksi vastannut kaupunginvaltuuston omistajalinjausten edellyttämästä ylikunnallisesta vesihuoltoselvityksestä siten, että hänellä on tällä hetkellä parhaat edellytykset jatkaa kaupunkikonsernin vesihuoltoyhtiöiden uudelleenjärjestelyjen ja laajan ylikunnallisen vesihuoltoyhtiön valmistelua.

Hallitus ei edellä mainituista syistä pidä perusteltuna toimitusjohtajan tehtävän täyttämistä hakumenettelyllä vaan, että tehtävään kutsutaan Vesiliikelaitoksen nykyinen liikelaitosjohtaja Irina Nordman.

Yhtiön hallitus päätti pyytää valinnasta omistajan ennakkonäkemyksen käsiteltäväksi konsernijaoston 12.12.2016 kokouksessa. Mikäli konsernijaosto puoltaa yhtiön hallituksen esitystä, niin hallituksen puheenjohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan yhtiön puolesta toimitusjohtajasopimus, jonka ehdot ovat Turun kaupunkikonsernin ohjeistuksen mukaiset ja vastaavat tasoltaan muiden konserniyhtiöiden toimitusjohtajien johtajasopimuksia.

Turun Vesihuolto Oy:n hallitus esittää, että Irina Nordman valitaan Turun Vesihuolto Oy:n toimitusjohtajaksi ja että liitteenä oleva johtajasopimus hyväksytään.

Liite 1Toimitusjohtajajohtajasopimus (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Turun Vesihuolto Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä, että liikelaitosjohtaja Irina Nordman voidaan ottaa Turun Vesihuolto Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2017 lukien.

Lisäksi konsernijaosto päättää ilmoittaa Turun Vesihuolto Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä, että liitteenä 1 oleva johtajasopimus voidaan hyväksyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Virtanen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedTurun Vesihuolto Oy


Liitteet:

Khkon § 92
Liite 1:Toimitusjohtajajohtajasopimus (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)