Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto8221.11.20164

3187-2016 (014)

Turun Seudun Vesi Oy:n syysyhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 82

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 8.11.2016:

Turun Seudun Vesi Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 64,7 prosenttia.

Turun Seudun Vesi Oy:n syysyhtiökokous pidetään 24.11.2016 klo 16.00 alkaen. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä syysyhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat. Yhtiökokouskutsun esityslistassa ovat esitettynä muun muassa seuraavat asiat:

Kohta 6 – Yhtiön hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten sekä tilintarkastajien palkkioiden määrääminen vuodelle 2017:

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Turun Seudun Vesi Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan. Yhtiön hallituksen esitys on noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Kohta 7 – Yhtiön varsinaisen tilintarkastajan sekä varatilintarkastajan valinta vuodelle 2017:

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. Turun Seudun Vesi Oy:n hallituksen esitys noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Kohta 9 - Yhtiön vuoden 2017 toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen:

Yhtiön vuoden 2017 toimintasuunnitelma ja talousarvio on esitetty kokonaisuudessaan esityslistan liitteessä sivuilla 8 -11. Yhtiön toiminta on vakiintunut ja veden tuotanto vastaa suunniteltua. Veden laatu on järjestelmän kaikissa osissa hyvä. Toimintasuunnitelma ja talousarvio vastaavat kaupungille toimitetun tuloskortin tavoitteita ja mittareita.

Vuonna 2017 yhtiön arvioidut toimintakulut ovat 6,574 milj. euroa. Poistot ovat noin 5,300 milj. euroa, joiden lisäksi poistoihin on laskettava isoista putkilinjoista aiheutuva poistoero 634 000 euroa. Rahoituskulut ovat noin 5,887 milj. euroa. Rahoituskulut sisältävät korkokustannukset ja leasingmaksut. Leasingmaksut (1,457 milj. euroa) sisältyvät talousarviossa toimitila-, vuokra- ja hoitokuluihin. Kaarina – Parainen -putkilinjan toiminta- ja rahoituskulut sekä poistot sisältyvät edellä esitettyihin kustannuksiin, mutta ne laskutetaan erillisinä kuluerinä Paraisten kaupungilta.

Kaikki kulut laskutetaan omistajakunnilta siten, että yhtiön tilikauden tulos on 0 euroa. Toimintakulut laskutetaan veden kulutuksen mukaisen toteuman perusteella. Veden yksikköhinta vuonna 2017 on 0,25 euroa/m3. Poistot ja rahoituskulut laskutetaan kiinteinä summina. Vuonna 2017 toimintakustannukset pysyvät todennäköisesti vuoden 2016 tasolla. Poistot pienenevät vuonna 2017 arviolta noin 750 000 euroa kuluvan vuoden arvioon verrattuna. Poistojen pieneneminen selittyy sillä, että kuluvan vuoden lopussa tulee täyteen viisi vuotta tekopohjavesihankkeen valmistumisesta ja viiden vuoden poistoajalla toteutetut investoinnit on poistettu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Leasingmaksut nousevat hieman maksuerätaulukon mukaisesti. Yhtiön tämänhetkisten lainojen rahoituskulut puolestaan pienenevät hieman lyhennysten suhteessa.

Edellä olevaan viitaten konsernihallinnolla ei ole muuta huomautettavaa yhtiön esitykseen syysyhtiökokouksen sisältämistä asiakokonaisuuksista, minkä vuoksi tarvetta konserniohjeen antamiseen ei ole.

OheismateriaaliSyysyhtiökokouksen esityslista liitteineen (salassa pidettävä JulkL 24 § 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että syysyhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiseen ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Seudun Vesi Oy
tiedKonsernihallinto, lakiasiat