Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto6229.08.20163

3580-2016 (041)

Strategisten yhteisöjen toiminnan ja talouden seuranta

Tiivistelmä: -

Khkon § 62

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 24.8.2016:

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen. Konsernijaoston tehtävänä on huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Toiminnan ja talouden seuranta alkuvuoden osalta (1.1 – 30.6) tapahtuu strategisten yhteisöjen osalta 2. osavuosikatsauksen yhteydessä, missä yhteisöjen tuloskortit ovat jo mukana nidottuina omana osionaan (liite 1 – strategiset yhteisöt). Seurattavien yhteisöjen suuren lukumäärän vuoksi yhteisökohtaiset lyhyet kommentit on tässä koottu myös omalle liitteelleen (liite 2 – yhteisökohtaiset huomiot).

Yleisenä huomiona voidaan todeta, että seurattavien yhteisöjen toiminta ja talous on toteutumassa pääosin asetettujen tavoitteiden mukaisesti ja suunnitellun mukaisesti, eikä yhtiöiden ennustamassa koko vuoden toteumissa ole merkittäviä tai epätavallisen suuria poikkeamia asetettuihin tavoitteisiin nähden.

Liite 1Osavuosikatsaus 2 – strategiset yhteisöt - tuloskortit

Liite 2Koonti – yhteisökohtaiset huomiot

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää merkitä strategisten yhteisöjen tuloskortit tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Heikkinen ilmoitti olevansa esteellinen Turun Kaupunkiliikenne Oy:n, Turun Teknologiankiinteistöt Oy:n ja Turku Science Park Oy:n , Virtanen Turun seudun sosiaali- ja terveyspalvelut Oy:n ja Logomo Oy:n, Eklund Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin, Korhonen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n ja ja Randell Turku Science Park Oy:n kohdalla eivätkä näiltä osin osallistuneet asian käsittelyyn.

Heikkinen toimi sihteerinä siltä osin kuin Korhonen oli esteellinen.


Liitteet:

Khkon § 62
Liite 1:Osavuosikatsaus 2 - strategiset yhteisöt - tuloskortit
Liite 2:Koonti - yhteisökohtaiset huomiot