Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto5013.06.20165

5732-2016 (011)

Turun ammattikorkeakoulun pääomistajan kannan tarkistaminen suunnitelmaan muotoilijan ja terveydenhoitajan koulutusvastuista luopumiseen vuodesta 2017 alkaen

Tiivistelmä: -

Khkon § 50

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 1.6.2016:

Turun ammattikorkeakoulu pyytää Turun kaupungin kantaa suunnitelmista Terveydenhoitaja (AMK) ja Muotoilija (AMK) opiskelijasisäänoton lopettamiseksi 2017 alkaen sekä koulutusvastuista luopumiseksi. Tämän lisäksi Turun ammattikorkeakoulu pyytää lausunnot asian johdosta sekä opiskelijakunnalta että Turun ammattikorkeakoulun YT-neuvottelukunnalta.

Turun ammattikorkeakoulu perustee esitystään kattavasti ennakkonäkemyspyyntönsä kohdissa (asianomaiset otsikot):

”Terveydenhoitajakoulutuksen AMK sisäänoton lopettaminen ja koulutuspaikkojen siirtäminen ensihoitaja- ja sairaanhoitajakoulutuksiin” sekä

”Muotoilija AMK koulutusvastuusta luopuminen ja tekniikan alan koulutuksen laajentaminen”

Yhtiön hallituksen esittämät perusteet ovat hyvin argumentoituja, harkittuja ja vaikutuksiltaan melko vähäisiä ottaen huomioon koko Turun ammattikorkeakoulun koulutustoiminnan ja talouden laajuus.

Edellä esitettyyn viitaten, Turun ammattikorkeakoulun hallituksen esitykseen koulutusvastuista luopumiseen ei ole huomautettavaa.

Liite 1Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen pöytäkirjanote 6/2016

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että tarvetta konserniohjeen antamiseen ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin äänestyksen jälkeen äänin 6-3.

Päätökseksi tulleen esittelijän päätösehdotuksen puolesta äänestivät Rantanen, Vornanen, Vierimaa, Tavio, Ruohonen ja Manni.

Siitosen Eklundin kannattamana tekemän muutosehdotuksen puolesta, että lisäksi edellytetään että terveydenhoitajien ylempi AMK-tutkinto tulee valmisteluun Turun AMK:lle äänesti heidän lisäkseen Yrttiaho.

Yrttiahon ehdotus konserniohjeen antamisesta, ettei terveydenhoitajakoulutuksesta luovuta, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Turun ammattikorkeakoulu Oy:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Jakelu

tiedTurun ammattikorkeakoulu Oy


Liitteet:

Khkon § 50
Liite 1:Turun ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen pöytäkirjanote 6/2016