Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto4116.05.20161

5196-2016 (011)

Omistajan ennakkonäkemyksen antaminen Oy Turku Energia Ab:n toimitusjohtajan ottamista koskevassa asiassa

Tiivistelmä: -

Khkon § 41

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen:

Oy Turku Energia Ab:n hallitus pyytää Turun kaupungin konserniohjeiden mukaista omistajan ennakkonäkemystä toimitusjohtajan ottamisesta ja uuden toimitusjohtajan toimitusjohtajasopimuksesta. Turun kaupungin konserniohjeiden 10-kohdan mukaan tytäryhteisön ja osakkuusyhteisön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä muun muassa silloin, kun kyseessä on tytäryhteisön toimitusjohtajan ottaminen.

Oy Turku Energia Ab:n nykyinen toimitusjohtaja Risto Vaittinen jää eläkkeelle 1.10.2016.

Yhtiön toimitusjohtajan tehtävä on ollut julkisessa haussa. Momentous Oy on lisäksi yhtiön hallituksen päättämällä tavalla kartoittanut varteenotettavia toimitusjohtajakandidaatteja. Toimitusjohtajan rekrytointiprosessia on kuvattu yksityiskohtaisesti yhtiön ennakkonäkemyspyynnössä.

Hakemusten, hakijoiden työkokemusten, haastattelujen ja soveltuvuusarviointien perusteella yhtiön hallitus on 9.5.2016 päättänyt yksimielisesti valita yhtiön toimitusjohtajaksi DI, MBA Timo Honkasen ehdolla, että Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto omistajana hyväksyy valinnan.

DI, MBA Timo Honkasen ansioluettelo on nähtävänä konsernijaoston kokouksessa.

Konsernijaoston kokoukseen asiaa on kutsuttu selvittämään Oy Turku Energia Ab:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Rosenlöf ja hallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Kanerva.

Liite 1Toimitusjohtajajohtajasopimus (salassa pidettävä JulkL 24 §: 20 kohta)

Oheismateriaali 1Oy Turku Energia Ab:n ennakkonäkemyspyyntö

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Oy Turku Energia Ab:lle omistajan ennakkonäkemyksenä, että DI, MBA Timo Honkanen voidaan ottaa Oy Turku Energia Ab:n toimitusjohtajaksi.

Lisäksi konsernijaosto päättää ilmoittaa Oy Turku Energia Ab:lle omistajan ennakkonäkemyksenä, että liitteenä 1 oleva johtajasopimus voidaan hyväksyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä Oy Turku Energia Ab:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Rosenlöf.

Jakelu

tiedOy Turku Energia-Åbo Energi Ab


Liitteet:

Khkon § 41
Liite 1:Toimitusjohtajasopimus