Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto2329.03.20168

2606-2016 (014)

Turku Touring Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 23

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 21.3.2016:

Turku Touring Oy:n varsinainen yhtiökokous

Turku Touring Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 72,55 %. Turku Touring Oy:n yhtiökokous pidetään 29.4.2016 klo 10.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan Turku Touring Oy kuuluu toiseen palkkioluokkaan. Kaupunginhallituksen konsernijaosto on päätöksellään 15.4.2013 § 49 antanut omistajan ennakkonäkemyksen Turku Touring Oy:n hallitukseen nimettävistä henkilöistä.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti. Yhtiön tulee noudattaa konsernijaoston mainittua päätöstä.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2015

Toiminnalliset tavoitteet ovat toteutuneet hyvin. Visit Turun nettisivujen kokonaiskävijämäärä oli 950.000 kpl. Jatkossa pitäisi seurata kokonaiskävijämäärää eikä kesäkampanjan aikaa, koska olemme siirtyneet voimakkaasta kesäkampanjoinnista ympärivuotiseen kampanjointiin. Myös muut toiminnalliset tavoitteet toteutuivat suunnitellusti.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2015

Taloudelliset tavoitteet toteutuivat pääosin hyvin ja tavoitteiden mukaisesti: liikevaihto, liikevoitto ja tilikauden tulos olivat kaikki tavoitteiden mukaisia. Yhtiön tase on varsin omavarainen (omavaraisuusaste n. 66 %) ja nettovelkaantumisaste on negatiivinen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että yhtiöllä on enemmän käteisvaroja kuin korollisia velkoja.

Yhtiön jakokelpoinen oma pääoma oli 370.236 euroa ja kassavaroja yhtiöllä oli 303.401 euroa tilanteessa 31.12.2015.

Liite 1Turku Touring Oy:n tuloskortti

Oheismateriaali 1Turku Touring Oy yhtiökokouksen esityslista (salassa pidettävä JulkL 24 §: 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiselle ole.

PäätösKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi yhtiökokouksen esityslistan tiedoksi.

Samalla konsernijaosto antoi konserniohjeen, jonka mukaan Petja Raaskan tilalle yhtiön hallitukseen tulee valita Päivi Pietari (vpj), ja todeta, että muilta osin yhtiön hallitukseen ei ole tulossa muutoksia.

Muilta osin tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

Päätös asiassa tehtiin Päivi Pietarin nimeämistä koskevilta osin Eklundin tekemästä ehdotuksesta, ja muilta osin esittelijän ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedTurku Touring Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 23
Liite 1:Turku Touring Oy:n tuloskortti