Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto1929.03.20164

3146-2016 (014)

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n varsinainen yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 19

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna ja tilacontroller Nora Hilden 21.3.2016:

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n varsinainen yhtiökokous

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi osakkuusyhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 48,21 %. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 30.3.2016 klo 9.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston 18.3.2013 § 23 päätöksen mukaan osakkuusyhtiöissä palkkiot määräytyvät yhtiökokouksessa omistajien neuvottelun pohjalta. Kaupunginjohtajalle tulee antaa oikeus neuvotella vuosipalkkioiden määräytymisestä muiden omistajien kanssa sekä käyttää kaupungin puhevaltaa niiden osalta yhtiökokouksissa.

Strategisille yhtiöille lähetetyn vuosikellon mukaan strategisten yhtiöiden yhtiökokousasiat käsitellään konsernijaostossa ennen ajankohtaa, johon yhtiö on aikatauluttanut yhtiökokouksensa. Yhtiökokousmateriaalin tulee sisältää muun muassa yhtiön hallituksen allekirjoittama tilinpäätös tilintarkastettuna. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä tilinpäätösasiakirjojen kanssa.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 10.3.2014 § 19 päättänyt, että Turun kaupungin tytäryhteisön tulee noudattaa konserniohjeiden periaatetta kilpailutuksen voittaneen tilintarkastajan valinnasta. Tarkastuspalveluiden hoitamisesta tulee tehdä sopimus KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy:n kanssa kaupunginvaltuuston toimikautta 2013–2016 vastaavilta vuosilta tarjouskilpailun mukaisesti.

Toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2015

Toiminnalliset tavoitteet toteutuivat tilojen käyttöasteen sekä vaihtuvuuden osalta ennakoitua paremmin. Tyhjien tilojen määrä on saatu pidettyä minimissään. Toisaalta korjausinvestoinnit toteutuivat tavoitetta merkittävästi korkeampana ja neliövuokra laski 14,4 eurosta 13,8 euroon vuodesta 2014, jääden 1,2 euroa vuodelle 2015 asetusta tavoitteesta. Myös hoitokuluissa tapahtui nousua vuodesta 2014 0,4 euroa ja saman verran jäätiin myös tavoitteesta vuodelle 2015.

Taloudellisten tavoitteiden toteutuminen vuonna 2015

Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n tilikaudelle 2015 asetetut taloudelliset tavoitteiden toteutuivat pääosin ennakoidusti tai asetettua tasoa korkeampina. Emoyhtiön liikevaihto vuonna 2015 kasvoi 27 prosenttia ja oli 20,6 miljoonaa euroa (2014: 16,2 miljoonaa euroa). Konsernin liikevaihto kasvoi 28 prosenttia 21,0 miljoonaan euroon (2014: 16,4 miljoonaa euroa). Liikevaihdon kasvu johtui pääosin vuoden 2014 aikana hankitusta kiinteistöomaisuudesta; syyskuun alussa 2014 Trivium ja aivan vuoden 2014 lopulla hankitut Turun kaupungin toimistokiinteistöt. Näiden kohteiden vuokratuotot näkyivät liikevaihdossa ensimmäistä kertaa koko 12 kuukauden ajan. Muilta osin liikevaihto kasvoi Datacityn vuokralaisremonttien valmistumisten sekä indeksikorotusten myötä.

Emoyhtiölle kertyi liikevoittoa 5,5 miljoonaa euroa (2014: 4,7 miljoonaa euroa) ja yhtiön tilikauden tulokseksi muodostui 286,5 tuhatta euroa (2014: -15,8 tuhatta euroa). Konsernin liikevoitto oli 7,7 miljoonaa euroa (2014: 5,8 miljoonaa euroa) ja konsernin tilikauden voitto oli 42,5 tuhatta euroa (2014: -0,2 miljoonaa euroa).

Euriboriin sidotun junior-lainan tuotto kaupungille jäi tavoitellusta, johtuen euribor - korkojen alhaisesta tasosta.

Yhtiökokouksessa käsiteltävät muut asiat

Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainittujen yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytettyjen asioiden lisäksi seuraavat asiat:

1. päätetään yhtiöjärjestyksen ”1 § Yhtiön toiminimi” muuttamisesta; ja

2. päätetään yhtiöjärjestyksen ”3 § Yhtiön toimiala” muuttamiseksi.

Yhtiön toiminimen muuttamisesta hallitus esittää, että yhtiön yhtiöjärjestyksen ”1 § Yhtiön toiminimi”, muutetaan seuraavaksi: Yhtiön toiminimi on Cudos Oy ja ruotsiksi Cudos Ab sekä englanniksi Cudos Ltd.

Yhtiöltä saatujen materiaalien mukaan yhtiön uusi nimi perustuu Kupittaalle 1932 perustettuun Kudos Oy Siloon, joka toimi vaatetusalalla. Vuonna 1989 Silon vanha teollisuuskiinteistö uudistettiin ja nykyisin se tunnetaan ElectroCitynä. Yhtiön mukaan Cudos-sanaan liittyy historiaa tunteita, sisältöjä ja yhteisöllisyyttä. Ominaisuuksia, joita yhtiö kokee tulevaisuudessa tarvitsevansa.

Yhtiön toimialan muuttamisesta yhtiön hallitus esittää, että yhtiön yhtiöjärjestyksen ”3 § Yhtiön toimiala”, muutetaan seuraavaksi: Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita osakkeita, kiinteistöjä, rahastoja ja muita arvopapereita sekä käydä niillä kauppaa. Yhtiö harjoittaa myös huoneistojen ja kiinteistöjen vuokraustoimintaa ja tarjoaa vuokralaisilleen erilaisia toimitiloihin liittyviä palveluja. Lisäksi yhtiö voi tarjota ravintolapalveluja sekä kokous- ja neuvottelupalveluja hallitsemissaan kiinteistöissä ja tiloissa.

Yhtiön voimassa olevan yhtiöjärjestyksen mukaan sen toimiala on seuraava: Yhtiön toimialana on omistaa ja hallita osakkeita, kiinteistöjä, rahastoja ja muita arvopapereita sekä käydä niillä kauppaa. Yhtiö harjoittaa myös huoneistojen ja kiinteistöjen vuokraustoimintaa. Lisäyksenä on siis toimitila-, ravintola- sekä kokous- ja neuvottelupalveluja koskeva kirjaus.

Yhtiön kaikki osakkaat ovat yksimielisesti neuvotteluissa todenneet, että hallituksen ehdotusta nimen muuttamisesta ei toteuteta tässä vaiheessa, minkä vuoksi esitetään, että yhtiökokous ei hyväksyisi hallituksen ehdotusta.

Liite 1Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n tuloskortti

Oheismateriaali 1TTK Oy yhtiökokouksen esityslista liitteineen (salassa pidettävä JulkL 24 §: 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että yhtiökokousedustajalle annetaan ohje olla hyväksymättä nimenmuutosta koskevaa ehdotusta.

Lisäksi kaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee esityslistan ja esittelyssä kuvatun yhtiön toimialan muutoksen tiedoksi ja päättää, että muilta osin tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Heikkinen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedTurun Teknologiakiinteistöt Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Khkon § 19
Liite 1:Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n tuloskortti