Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto1307.03.20168

2462-2016 (011)

Omistajan ennakkonäkemyksen antaminen Turun kaupunkiliikenne Oy:lle toimitusjohtajan ottamisesta

Tiivistelmä: -

Khkon § 13

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen:

Turun kaupunkiliikenne Oy:n hallitus pyytää Turun kaupungin konserniohjeiden mukaista omistajan ennakkonäkemystä toimitusjohtajan ottamisesta.

Turun kaupungin konserniohjeiden 10-kohdan mukaan tytäryhteisön ja osakkuusyhteisön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista muun muassa silloin, kun kyseessä on tytäryhteisön toimitusjohtajan ottaminen.

Turun kaupunkiliikenne Oy:n hallitus pyytää Turun kaupungin konserniohjeiden mukaista omistajan ennakkokäsitystä siitä, että Turun kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtajaksi otetaan FM Juha Parkkonen.

Nykyisen toimitusjohtajan toimitusjohtajasopimus päättyi 31.12.2015, jonka jälkeen hän on jatkanut tehtävässä tilapäisellä järjestelyllä siten, että hän jää pois tehtävästä kun uusi toimitusjohtaja on ottanut tehtävän vastaan.

Toimitusjohtajan tehtävä ei ole ollut julkisessa haussa vaan haussa on käytetty suorahakukonsulttia. Turun kaupunkiliikenne Oy:n hallitus on haastatellut kolmea kandidaattia tehtävään. Kaikki ehdokkaat ovat osallistuneet soveltuvuusarviointiin.  Yhtiön hallitus päätyi yksimielisesti valinnassaan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Juha Parkkosta, jonka aiempi työkokemus ja tehtävät vastaavat parhaiten toimitusjohtajatehtävän vaatimuksia.

Turun kaupunkiliikenne Oy :n hallitus esittää, että Juha Parkkonen voidaan valita  Turun kaupunkiliikenne Oy n uudeksi toimitusjohtajaksi. Neuvottelujen pohjana on liitteen mukainen johtajasopimus.

Liite 1Johtajasopimus (salassa pidettävä JulkL 24 §:n 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Turun kaupunkiliikenne Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä, että FM Juha Parkkonen voidaan ottaa Turun kaupunkiliikenne Oy toimitusjohtajaksi.

Kaupunginjohtaja oikeutetaan antamaan omistajan ennakkonäkemykset johtajasopimuksen ehdoista siten, että ehdot ovat linjassa muiden Turun kaupungin konserniyhtiöiden johtajasopimusten kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Alanen ja Heikkinen ilmoittivat olevansa esteellisiä, eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn.

Alasen tilalla pöytäkirjan tarkastajana tämän asian kohdalla toimi Siitonen.

Jakelu

tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tpvRandell Aleksi


Liitteet:

Khkon § 13
Liite 1:Johtajasopimus (salassa pidettävä JulkL 24 §:n 20 kohta)