Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto625.01.20161

777-2016 (011)

Omistajan ennakkonäkemyksen antaminen Turku Science Park Oy:lle toimitusjohtajan ottamisesta

Tiivistelmä: -

Khkon § 6

Johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhonen:

Turku Science Park Oy:n hallitus pyytää Turun kaupungin konserniohjeiden mukaista omistajan ennakkonäkemystä toimitusjohtajan ottamisesta.

Turun kaupungin konserniohjeiden (Kh 8.2.2010 § 98) 10-kohdan mukaan tytäryhteisön ja osakkuusyhteisön on tiedusteltava omistajan ennakkonäkemystä hyvissä ajoin ennen toimenpiteen toteuttamista muun muassa silloin, kun kyseessä on tytäryhteisön toimitusjohtajan ottaminen.

Turku Science Park Oy:n hallitus pyytää Turun kaupungin konserniohjeiden mukaista omistajan ennakkokäsitystä siitä, että Turku Science Park Oy:n toimitusjohtajaksi otetaan Turun Seudun Kehittämiskeskuksen nykyinen johtaja Niko Kyynäräinen.

Toimitusjohtajan valinta liittyy Turun kaupungin ja Turun seudun elinkeino- ja innovaatiopalvelujen uudelleen järjestelyyn, jossa mm. liikkeenluovutuksella Turun Seudun Kehittämiskeskuksen toiminnot liitetään osaksi Turku Science Park Oy:n toimintaa. Toimitusjohtajan tehtävä ei ole ollut julkisessa haussa. Turku Science Park Oy:n hallitus on haastatellut Turku Science Park Oy:n nykyistä toimitusjohtaja Rikumatti Levomäkeä ja Turun Seudun Kehittämiskeskuksen johtaja Niko Kyynäräistä. Yhtiön hallitus päätyi valinnassaan kannattamaan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Niko Kyynäräistä.

Henkilöitä ei ole erikseen testattu, koska kumpikin henkilö on entuudestaan ja työhistoriastaan johtuen tunnettu. Hallitus teki päätöksensä yksimielisesti.

Turku Science Park Oy:n hallitus esittää, että Niko Kyynäräinen voidaan valita  Turku Science Park Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Neuvottelujen pohjana on liitteen mukainen johtajasopimus.

Liite 1Luonnos johtajasopimukseksi (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa Turku Science Park Oy:lle omistajan ennakkonäkemyksenä, että Niko Kyynäräinen voidaan ottaa Turku Science Park Oy:n toimitusjohtajaksi.

Kaupunginjohtaja oikeutetaan antamaan omistajan ennakkonäkemykset johtajasopimuksen ehdoista siten, että ehdot ovat linjassa muiden Turun kaupungin konserniyhtiöiden johtajasopimusten kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokous keskeytettiin klo 14.20 - 14.30 väliseksi ajaksi, jona aikana Turku Science Park Oy:n hallituksen jäsen Aleksi Randell antoi suullisen selvityksen asiasta.

Tämän jälkeen Randell poistui esteellisenä kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

tiedTurku Science Park Oy Ab
tpvRandell Aleksi


Liitteet:

Khkon § 6
Liite 1:Luonnos johtajasopimukseksi (salainen JulkL 24 §:n 20 kohta)