Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto525.01.20161

428-2016 (011, 002)

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n ilmoitus osakkeenomistajalle

Tiivistelmä: -

Khkon § 5

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna ja tilacontroller Nora Hilden 18.1.2016:

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on ilmoittanut 11.1.2016 päivätyllä kirjeellään osakkeenomistajalle (Turun kaupunki) liitteen 1 mukaisesti uudisrakennushankkeena toteutettavaan kerrostalokiinteistöön liittyvästä osakekaupasta, jossa kiinteistö tulee Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n omistukseen tontin omistavan Asunto Oy Katariinantie Kaarinan osakekaupan ja sen jälkeen käynnistettävän sulautumisen kautta. Asunto Oy Katariinantie Kaarina ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy ovat 3.12.2015 allekirjoittaneet sulautumissuunnitelman, jonka mukaan Asunto Oy Katariinantie Kaarina sulautuu absorptiosulautumisena kaikkine varoineen ja velkoineen Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:öön.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy ilmoittaa, että se sulautumisessa vastaanottavana yhtiönä tulee päättämään sulautumisesta osakeyhtiölain 16 luvun 9.2 §:n pääsäännön mukaisesti hallituksessa. Osakkeenomistajilla on osakeyhtiölain 16 luvun 9.2. §:n mukaisesti oikeus vaatia sulautumisesta päättämistä yhtiökokouksessa. Vaatimus on toimitettava yhtiölle kirjallisesti kuukauden kuluessa ilmoituksesta, eli 12.2.2016 mennessä.

Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli 31.8.2015 (§ 66) Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n pyyntöä omistajan ennakkokäsitykseksi ja lupaa tehdä päätökset ja sopimukset Vaso/Katariina -uudiskohteen (kohde on sama kuin edellä esitetty Asunto Oy Katariinantie Kaarina) toteuttamiseksi ja rahoituksen järjestämiseksi ARA-rahoitteisena asumisoikeuskiinteistönä. Konsernijaosto päätti ilmoittaa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle pääomistajan kantana, että Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy voi tehdä Vaso/Katariina -uudiskohteen osalta investointipäätöksen, tonttikaupat, allekirjoittaa tarvittavat urakkasopimukset sekä järjestää tarvittavan rahoituksen ARA-rahoitteisena asumisoikeuskiinteistönä.

Asunto Oy Katariinantie Kaarinan ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n sulautuminen on osa kohteen toteutumiseksi vaadittavaa ja konsernijaoston hyväksymää hankkeen toteuttamisprosessia.

Liite 1Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n ilmoitus

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsee tiedoksi Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n ilmoituksen osakkeenomistajalle koskien Asunto Oy Katariinantie Kaarinan ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n sulautumista ja

päättää, että se ei vaadi osakeyhtiölain 16 luvun 9.2 §:n mukaisesti sulautumisesta päättämistä yhtiökokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy


Liitteet:

Khkon § 5
Liite 1:Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n ilmoitus