Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto11424.11.20141

3847-2014 (014)

Turun Seudun Vesi Oy syysyhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 114

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 13.11.2014:

Turun Seudun Vesi Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 64,7 prosenttia.

Turun Seudun Vesi Oy:n syysyhtiökokous pidetään 27.11.2014. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä syysyhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat, joita ovat muun muassa yhtiön toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015.

Talouden ja rahoituksen vastuualueella ei ole huomautettavaa yhtiön hallituksen esitykseen vuoden 2015 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi (yhtiökokouksen kohta 8 §). Yhtiön toiminnan arvioidaan kehittyvän hyvin vuonna 2015 ja toiminnan ennustetaan tehostuvan entisestään veden laadun ollessa hyvä. Myydyn veden määrä kasvaa 775 000 m3 johtuen Paraisten siirtolinjan käyttöönotosta.

Taloussuunnitelma sisältää mm. vesiliikelaitoksesta siirtyvän henkilöstön palkkakustannukset. Yhtiön arvioidut toimintakulut ovat 6,540 milj. euroa. Poistot ovat noin 6,250 milj. euroa, joiden lisäksi poistoihin on laskettava isoista putkilinjoista aiheutuva poistoero 640 000 euroa. Rahoituskulut ovat noin 6,063 milj. euroa. Rahoituskulut sisältävät korkokustannukset ja leasingmaksut. Kaikki kulut laskutetaan omistajakunnilta siten, että yhtiön tuloslaskelman loppusumma on 0 euroa. Toimintakulut laskutetaan veden kulutuksen mukaisen toteuman perusteella. Veden yksikköhinta vuonna 2015 on 0,25 euroa/m3. Poistot ja rahoituskulut laskutetaan kiinteinä summina.

Yhtiökokouksen kohdassa 10 § esitetään yhtiön varalaitoksen toteutusvaihtoehdon valinta ja toteutussuunnittelun aloittaminen. Yhtiön hallitus esittää yhtiökokousedustajille, että:

- yhtiökokous hyväksyy hallituksen esittämän varalaitoksen toteutusvaihtoehdon (VE03A)

- yhtiökokous valtuuttaan yhtiön hallituksen toteuttamaan esitetyn varalaitosvaihtoehdon toteutussuunnittelun

- yhtiökokous päättää, että päätös varalaitoksen rakennuttamiseen ryhtymisestä tuodaan yhtiökokouksen päätettäväksi myöhemmin, kun varalaitoksen toteuttamisen kustannusarvio on tarkentunut toteutussuunnittelun valmistuttua.            

Vaihtoehto 3 (VE03A) on esitetty liitteessä: Turun Seudun Vesi Oy:n hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle varalaitoksen toteuttamisesta. Kohdassa 6 Yhtiön hallituksen ehdotus yhtiökokoukselle ja valinnan perustelut ja kohdassa (6.1 Perustelut vaihtoehdon VE03A valinnalle), on esitetty varsin kattavat perustelut miksi on päädytty kyseiseen vaihtoehtoon.

Konsernihallinto pitää perusteluja hyvin argumentoituina ja asiantuntevina huolimatta siitä, että valittu vaihtoehto ei ole suorilta investointikustannuksiltaan halvin. Kokonaistaloudellisesti arvioituna ja ylläpitokustannukset huomioiden valittua ratkaisua voidaan kuitenkin pitää kokonaistaloudellisesti halvimpana vaihtoehtona. Varavesilaitoksen rahoitus mahdollisine kuntien takausjärjestelyineen tulee päätöksentekoon uudelleen siinä vaiheessa, kun hankeen toteutussuunnittelu valmistuu ja kustannusarvio on tarkentunut.

Edellä olevaan viitaten konsernihallinnolla ei ole huomautettavaa yhtiön esitykseen yhtiökokouksen sisältämistä asiakokonaisuuksista, minkä vuoksi tarvetta konserniohjeen antamiseen ei ole.

Turun Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtaja Aki Artimo ja hallituksen puheenjohtaja Joonas Heikkilä on kutsuttu kokoukseen.

Oheismateriaali 1Syysyhtiökokouksen esityslista TSV liitteineen

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että syysyhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi eikä tarvetta konserniohjeen antamiseen ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Turun Seudun Vesi Oy toimitusjohtaja Aki Artimo ja hallituksen puheenjohtaja Jonas Heikkilä.

Jakelu

tiedTurun Seudun Vesi Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat