Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto11324.11.20143

3829-2014 (014)

Turun seudun puhdistamo Oy:n syysyhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 113

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 13.11.2014:

Turun seudun puhdistamo Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on 68,54 prosenttia.

Turun seudun puhdistamo Oy:n syysyhtiökokous pidetään 28.11.2014. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä syysyhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat, joita ovat muun muassa yhtiön toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 15.4.2013 § 38 nimennyt Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitukseen jäsenet. Nimetyistä Matias Ollilan ilmoitettua ettei ota tehtävää vastaan, konsernijaosto päätti 12.5.2014 § 59, että Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitukseen Matias Ollilan tilalle valitaan Kalevi Lindroos ja hänen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Kalle Suomela.

Lisäksi konsernijaostossa 15.4.2013 § 38 nimetyistä Maija Uusi-Oukari (valittaessa Niskala) on muuttanut pois paikkakunnalta eikä voi hoitaa tehtävää, minkä vuoksi hänen tilalleen tulisi valita uusi jäsen. Uusi-Oukarin varajäseneksi on nimetty Sini Ruohonen.

Turun seudun puhdistamo Oy:n hallituksen jäseneksi Maija Uusi-Oukarin tilalle tulisi nimetä Sini Ruohonen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Satu Koskinen.

Yhtiön talousarvio perustuu palvelumaksuun, joka muodostuu investoinnin hankintamenosta ja käyttö- ja kunnossapitokustannuksista. Investoinnin hankintamenon kattamiseksi perittävä palvelumaksun osuus on 6.679.500 €. Hankintamenoon huomioidaan korot, poistot ja leasing-maksu. Käyttö- ja kunnossapitokustannuksiksi on arvioitu 10.365.200 €. Palvelumaksu peritään osakas- ja asiakaskunnilta jäteveden määrän ja likaisuuden perusteella. Perittäväksi palvelumaksuksi muodostuu keskimäärin 52 senttiä/m3 (vesimääräarviolla n. 90.000 m3/d).

Tilikauden tulokseksi on arvioitu muodostuvan 0 €. Osakaskannan laajentamissopimuksesta johtuva tappio katetaan lämpöpumppulaitoksen lämmön luovutuksesta, biokaasulaitoksen rejektivesien puhdistuksesta, saostus- ja umpikaivolietteiden puhdistuksesta, verkosto-ohituksista sekä asiakaskuntien jätevedenpuhdistuksen katteesta saatavilla tuloilla, joiden suuruudeksi on arvioitu n. 484.000 €.

Talouden ja rahoituksen vastuualueella ei ole huomautettavaa yhtiön hallituksen esitykseen vuoden 2015 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Annettavassa konserniohjeessa tulee kuitenkin huomioida kaupungin vuoden 2015 talousarviossa yhtiötä koskeva kirjaus.

Turun seudun puhdistamo Oy:n toimitusjohtaja Mirva Levomäki ja hallituksen puheenjohtaja Harry Nordqvist on kutsuttu kokoukseen.

Oheismateriaali 1Syysyhtiökokouksen esityslista TSP liitteineen (salassa pidettävä, JulkL 24 § 1 mom. 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää ilmoittaa konserniohjeenaan, että yhtiö ei saa käynnistää vuosina 2015 – 2016 Turun vesiliikelaitoksen ja omistajakuntien käyttötaloutta rasittavia investointi – ja käyttötaloushankkeita ilman omistajan ennakkonäkemystä normaalia tuotannon ylläpitoa koskevia välttämättömiä toimenpiteitä lukuun ottamatta.

Lisäksi konsernijaosto päättää, että hallituksen kokoonpanoon tulee tehdä seuraavat muutokset:

- Matias Ollilan tilalle tulee valita Kalevi Lindroos ja Lindroosin henkilökohtaiseksi varajäseneksi Kalle Suomela

- Maija Uusi-Oukarin tilalle tulee valita Sini Ruohonen ja Ruohosen henkilökohtaiseksi varajäseneksi Satu Koskinen.

Muilta osin tarvetta konserniohjeen antamiseen ei ole.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat selvittämässä Turun seudun puhdistamo Oy toimitusjohtaja Mirva Levomäki ja hallituksen puheenjohtaja Harry Nordqvist.

Jakelu

tiedTurun seudun puhdistamo Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat