Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto11724.11.20146

2966-2014 (014)

Turun seudun jätehuolto Oy syysyhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 117

Konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna xx.11.2014:

Turun seudun jätehuolto Oy:n syysyhtiökokous pidetään 25.11.2014. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut syysyhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat sekä muut esityslistassa mainitut asiat. Turun seudun jätehuolto Oy on Turun kaupungin konserniohjeissa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistusosuus on noin 31,9 prosenttia.

Konsernijaosto on 10.6.2013 § 75 käsitellyt Turun seudun jätehuolto Oy:n tiedustelua omistajan ennakkonäkemyksen saamiseksi fuusiojärjestelystä. Turun Seudun Jätehuolto Oy:n ja Rouskis Oy:n valmistelun vaihetta on viimeksi käsitelty Turun kaupunginhallituksessa 3.2.2014 § 47, jolloin Kaupunginhallitus päätti hyväksyä Turun seudun jätehuolto Oy:n ja Rouskis Oy:n yhdistymissopimuksen ja sen liitteenä olevan osakassopimusluonnoksen ja fuusion jälkeisen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n yhtiöjärjestysluonnoksen.

Lisäksi Kaupunginhallitus päätti nimetä apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen Turun kaupungin edustajaksi Turun seudun jätehuolto Oy:n yhtiökokoukseen, jossa Turun seudun jätehuolto Oy:n omistajakunnat hyväksyvät yhdistymissopimuksen liitteineen Turun seudun jätehuolto Oy:tä sitovaksi ja valtuutti apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtasen allekirjoittamaan yhdistymissopimuksen Turun kaupungin puolesta, neuvottelemaan viimeistelyt osakassopimukseen ja yhtiöjärjestykseen sekä allekirjoittamaan Turun kaupungin puolesta lopullisen osakassopimuksen, jonka liitteenä on lopullinen fuusion jälkeisen Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n yhtiöjärjestys. Kaupunginjohtaja oikeutettiin tekemään asiakirjoihin tarvittavia teknisiä muutoksia.

Yhtiökokouksen esityslistassa kohdassa 6 § päätetään Turun seudun jätehuolto Oy:n ja Rouskis Oy:n välisen sulautumissuunnitelman hyväksymisestä ja edelleen siihen liittyvästä sulautumisvastikkeesta, maksuttomasta osakeannista, uudesta yhtiöjärjestyksestä sekä sulautumisen täytäntöönpanosta.

Fuusioon liittyvät asiakirjat yhtiöjärjestyksineen ovat olleet Kaupunginhallituksen (3.2.2014 § 47) päätöksen liitteenä, eikä niihin ole huomautettavaa. Muut yhtiökokouksen esityslistassa mainitut asiat liittyvät yhtiön toimintaan ja talouteen, eikä niihin ole huomautettavaa muilta osin kuin todetaan yhtiön budjetin ja taloudellisten tavoitteiden muuttuvan merkittävästi mahdollisen fuusion toteutumisen ja Rouskis Oy:n lukujen konsolidoinnin jälkeen. Tämä vaatinee yhtiön tuloskortin taloudellisten tavoitteiden päivittämistä fuusion varmistumisen myötä.

Oheismateriaali 1Syysyhtiökokouksen esityslista liitteineen (salassa pidettävä, JulkL 24 § 1 mom. 20 kohta)

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että syysyhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja että tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Korhonen ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Kokouksen sihteerinä tämän asian kohdalla toimi Heikkinen.

Jakelu

tiedTurun Seudun Jätehuolto Oy
tpvKonsernihallinto, lakiasiat