Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto3707.04.20141

4041-2014 (011)

Yhtiöiden ohjeistus vuosikellon noudattamiseksi

Tiivistelmä: -

Khkon § 37

Konserniohjausjohtaja Laura Klami:

Turun kaupungin strategiset yhteisöt

Turun kaupungin strateginen yhteisö on yhtiö tai säätiö, jonka Turun kaupunginhallituksen konsernijaosto on määritellyt strategiseksi yhteisöksi konserniohjeissa tai päätöksellään erikseen.

Strategisissa yhteisöissä yhteiskuntapoliittisilla näkemyksillä on merkittävä rooli yhteisön ohjauksessa ja päätöksenteossa (Konserniohjeet luku 2, kh 8.2.2010 § 98).

Kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n (kv 17.12.2012 § 252) mukaisesti konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa tai muissa vastaavissa kokouksissa käsiteltäviin merkittäviin asioihin ja ohjeiden antamisesta kaupunkia näissä yhtiöissä ja muissa yhteisöissä edustaville henkilöille sekä kaupungin edustajien nimeämisestä strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen hallintoelimiin sekä tilintarkastajan nimeämisestä. Konsernijaoston tehtävänä on myös huolehtia strategisiksi yhteisöiksi määritettyjen yhteisöjen toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden määrittelystä ja seurannasta.

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n Turku Touring Oy:n ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:n yhtiökokous

Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 56,7 %. Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:n yhtiökokous pidetään 8.5.2014. Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Peltomäki on ilmoittanut toimittavansa yhtiökokouskutsun 8.4.2014.

Turku Touring Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty osakeyhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 74,5 %. Yhtiökokous on pidetty vuosittain 30.4. ja yhtiöstä saadun tiedon mukaan tarkoitus on järjestää kokous myös tuona ajankohtana tänä vuonna.

Koneteknologiakeskus Turku Oy on Turun kaupungin konserniohjeessa strategiseksi yhtiöksi määritelty osakeyhtiö, jossa Turun kaupunkikonsernin omistus on 92,6 %.

Yhtiöille lähetetty vuosikello ja ohjeet

Edellä mainittujen yhtiöiden yhtiökokousasiat on aikataulutettu käsiteltäväksi 7.4.2014 konsernijaoston kokoukseen ja tieto ajankohdasta toimintaohjeineen on annettu yhtiöille 5.2.2014.

Koska edellä mainittujen yhtiöiden konsernijaoston käsittelyä varten toimittama aineisto on ollut puutteellista, yhtiökokousasioiden käsittelylle joudutaan järjestämään uusi ajankohta huhtikuussa 2014.

Yhtiöitä muistutetaan, että Turun kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa ja yhtiökokouksen ajankohta tulee sovittaa konsernijaoston käsittelyaikatauluun ja Turun kaupungin vuosikelloon.

Yhtiökokouskutsu liitteineen tulee toimittaa Turun kaupungille hyvissä ajoin ennen konsernijaoston kokousta, jossa käsitellään yhtiökokousasiaa. Liitteitä ovat allekirjoitettu tilinpäätös sekä tilintarkastajan lausunto. Yhtiön tuloskortti käsitellään samassa yhteydessä.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

EhdotusKonsernijaosto päättää kehottaa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:tä, Turku Touring Oy:tä ja Koneteknologiakeskus Turku Oy:tä ottamaan huomioon, että Turun kaupunginhallituksen konsernijaoston tehtävänä on huolehtia omistajan puhevallan käyttämisestä ja kaupungin kannanotoista strategisten yhtiöiden yhtiökokouksissa.

Konsernijaosto päättää huomauttaa yhtiöitä, että yhtiökokouksen ajankohta tulee sovittaa konsernijaoston käsittelyaikatauluun, ja että yhtiökokouskutsu liitteineen tulee toimittaa Turun kaupungille hyvissä ajoin ennen konsernijaoston kokousta, jossa käsitellään yhtiökokousasiaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKoneteknologiakeskus Turku Oy
tiedTurku Touring Oy
tiedVarsinais-Suomen Asumisoikeus Oy