Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto7201.10.20124

10726-2012 (002)

Ostotarjous Kiinteistöosakeyhtiö Kupittaan jäähallin osakkeista

Tiivistelmä: -

Khkon § 72

Kaupunginlakimies Laura Klami 27.9.2012:

TUTO Hockey Oy on tehnyt 19.6.2012 päivätyn ostotarjouksen Kiinteistöosakeyhtiö Kupittaan jäähallin osakkeista (liite 1).

Kaupunginvaltuusto on 27.2.2012 § 32 päättänyt omistajapolitiikka-asiakirjan päivittämisestä. Omistajapolitiikan päivityksessä on todettu Kiinteistöosakeyhtiö Turun Monitoimihallin (kaupungin omistusosuus 56,15 %) kohdalla, että Kiinteistöosakeyhtiö Turun Monitoimihallin fuusio Kiinteistöosakeyhtiö Kupittaan jäähallin kanssa arvioidaan vuoden 2012 kuluessa. Samalla selvitetään yhtiömuotoisen toiminnan ja kaupungin oman jäähallitoiminnan synergiaedut.

Sulautumissuunnitelma on nyt valmistunut. Kiinteistöosakeyhtiö Turun Monitoimihallin ja Kiinteistöosakeyhtiö Kupittaan jäähallin hallitukset ovat käsitelleet asian. Hallitukset ovat päättäneet lähettää selvityksen käsiteltäväksi Turun kaupunginhallituksen konsernijaostolle.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

Valtuuston hyväksyminen omistajapoliittisten linjausten pohjalta tehdyn jäähalleja koskevan valmistelun perusteella ja kaupungin tämän hetkisten jäähalleja koskevien lyhyen ja pidemmän aikavälin toiminnalliset ja tavoitteiden kannalta on perusteltua edetä omistajapolitiikka-asiakirjan linjausten mukaisesti.

Molempien hallien osalta toiminnallisen yhteistyön muotoja tulee voida arvioida ja syventää hallien pääkäyttäjien kanssa hallien käyttöasteen nostamiseksi ja taloudellisen aseman vahvistamiseksi. Samalla tulee kuitenkin huomioida, että hallit on rakennettu monitoimihalleiksi palvelemaan useita käyttäjäryhmiä ja toimintoja.

Liite 1TUTOn ostotarjous

EhdotusKonsernijaosto päättää, että TUTO Hockey Oy:n ostotarjous Kiinteistöosakeyhtiö Kupittaan jäähallin osakkeista hylätään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTuTo Hockey ry


Liitteet:

Khkon § 72
Liite 1:TUTOn ostotarjous