Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto9105.12.20113

10831-2011 (011, 70)

Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n liiketoimintakauppa

Tiivistelmä: -

Khkon § 91

Kaupunginlakimies Laura Klami:

Aikaisemmat päätökset

Kaupunginvaltuusto on 24.1.2011 § 17 päättänyt muun ohessa, että Kiinteistöpalveluliikelaitosten toiminnot yhtiöitetään ja Turun Kiinteistöpalvelut Oy perustetaan ja perustamisasiakirjat tuodaan valtuuston hyväksyttäväksi.

Valtuusto päätti vaiheittaisesta etenemisestä siten, että toisessa vaiheessa päätettäväksi tuodaan esitys liiketoimintakaupasta liitteineen, henkilöstösopimus sekä keskitettyjen konsernipalveluiden linjaus.

Toinen vaihe

Yhtiöittämisen rakennemuutoskokonaisuutta koskeva päätöksenteko on edennyt toiseen vaiheeseen, jossa käsiteltäväksi tulevat palvelusopimuskokonaisuuteen ja liiketoimintakauppaan liittyvät asiakirjat sekä omistajan ennakkonäkemyksen antaminen yhtiön hallitukselle Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n ja henkilöstöjärjestöjen välille solmittavasta henkilöstösopimuksesta. 

Aiempien päätösten mukaisesti toiseen vaiheeseen edetään yhtiön perustamisen täytäntöönpanon jälkeen, kun kaupungin ja yhtiön välisen velkakirjan ehdot on määritetty ja palvelusopimukset hyväksytty asianmukaisella tavalla hallintokuntien välillä.

Yhtiöittämisen valmistelua koskevassa esityksessä on todettu, että toisen vaiheen yksityiskohtien osalta kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää seikoista, jotka kuuluvat sen toimivaltaan. Kaupunginhallituksen johtosäännön 9 §:n mukaan konsernijaosto voi kuitenkin saattaa asian, joka sillä on oikeus ratkaista, kaupunginhallituksen käsiteltäväksi, mikäli asian merkittävyys sitä edellyttää. Konsernijaosto tulisi katsoa merkittävyyden muodostuvan, koska liiketoimintakauppaan liittyvä dokumentaatio muodostaa päätöksentekotasojen kannalta erottamattoman kokonaisuuden.

Kaupunginvaltuusto on 17.10.2011 § 188 jättänyt Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy:n perustamista koskevan asian pöydälle ja käsitellyt asiaa seuraavan kerran kokouksessaan 14.11.2011 § 200.

Asian käsittely on viivästynyt ja tämäkin vuoksi on perusteltua, että konsernijaosto saattaa asian kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.1.2012.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKonsernijaosto päättää saattaa asian sen merkittävyyden vuoksi kokonaisuudessaan kaupunginhallituksen päätettäväksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, lakiasiat