Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 33 10.05.2011 3

5457-2011 (122)

Kaupungin eräiden tytäryhtiöiden hallitusten palkkioista annetun konserniohjeen täsmentäminen

Tiivistelmä: -

Khkon § 33

Kaupunginvaltuusto päätti 30.8.2010 § 168, että Turun kaupunki perustaa yhdessä Hartela Oy:n kanssa Logomo Oy:n ja voi omistaa Logomo Oy:n osakkeista enintään 39 prosenttia ja että esittelytekstissä kuvattu toimintamalli ja tavoitteet hyväksytään. Kaupunginhallitus päätti 21.3.2011 § 139, että valtuuston edellä mainittu päätös pannaan täytäntöön, osakassopimus, lainasopimus sekä perustamissopimus allekirjoitetaan ja Logomo Oy määritellään strategiseksi yhtiöksi, jonka valvontavastuu on kaupunginjohtajalla. Osakassopimuksen mukaan Turun kaupunki nimeää kaksi jäsentä Logomo Oy:n hallitukseen. Kaupunginhallitus on 28.3.2011 § 168 tehnyt päätöksen nimettävistä hallituksen jäsenistä.

Logomo Oy:n ei ole Turun kaupungin konserniyhtiö vaan osakkuusyhtiö, joten Turun kaupungilla ei ole määräysvaltaa hallituksen jäsenten palkkioihin. Hartela Oy, joka omistaa osake-enemmistön yhtiössä, on kuitenkin katsonut, että hallituksen jäsenten palkkioissa voidaan noudattaa Turun kaupungin yleistä käytäntöä vastaavia palkkionmääräytymisperusteita sekä Turun kaupungin palkkio- ja matkustussääntöä.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 8.12.2009 § 101 ja 17.8.2010 § 67kaupunkikonserniin kuuluvien yhteisöjen hallitusten palkkioista seuraavaa:

Ensimmäiseen luokkaan kuuluvat Turku Energia Oy, Turun seudun puhdistamo Oy ja Turun Seudun Vesi Oy, Turun seudun jätehuolto, TVT Asunnot Oy.

Toiseen luokkaan kuuluvat ICT-Turku Oy, Koy Lehtolaakso, Turun Biolaakso ja Pilot Turku Oy, Myllykoti Oy, Turku Touring Oy:n, Kiinteistö Oy Kupittaan jäähalli ja Koneteknologiakeskus Turku Oy, Turkuhalli - Åbohallen Ab, Kiinteistö Oy Turun Monitoimihalli Oy, Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy, Turun Tekstiilihuolto Oy, Turun kaupunkiliikenne Oy, Koy Turun Puistovalkama sekä säätiöistä Turku 2011 säätiö, Turun aikuiskoulutus säätiö, Forum Marinum -säätiö ja Ylioppilaskyläsäätiö

että ensimmäisessä ryhmässä maksettavat vuosipalkkiot ovat:

puheenjohtaja                    4.500 €

varapuheenjohtaja             2.250 €

että toisessa ryhmässä maksettavat vuosipalkkiot ovat:

puheenjohtaja                    2.000 €

varapuheenjohtaja             1.000 €

että kokouspalkkiot ovat molemmissa ryhmissä samat, eli:

puheenjohtaja                    300 €

jäsen                                 150 €

että kokouspalkkioiden korotukset seuraavat matkustus- ja palkkiosääntöä

että Turku Science Park Oy:n hallituksen puheenjohtajien palkkiot määräytyvät 1 luokan mukaan ja hallituksen jäsenille maksetaan toisen ryhmän puheenjohtajan palkkiota vastaava palkkio.

Logomo Oy:n hallituksen palkkiosta ei ole päätetty. Tässä yhteydessä päätetään esittää yhtiökokouksessa, että hallituspalkkioiden osalta Logomo Oy maksaa hallituksen jäsenille toisen ryhmän mukaisen vuosipalkkion, puheenjohtajalle 2000 euroa. Kokouspalkkiota maksetaan puheenjohtajalle 300 euroa ja jäsenelle 150 euroa kokoukselta.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää, että Logomo yhtiökokouksessa esitetään, että hallituspalkkioiden osalta Logomo Oy maksaa hallituksen jäsenille toisen ryhmän mukaisen vuosipalkkion, puheenjohtajalle 2000 euroa. Kokouspalkkiota maksetaan puheenjohtajalle 300 euroa ja jäsenelle 150 euroa kokoukselta. Kokouspalkkioiden korotukset seuraavat palkkio- ja matkustussääntöä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLogomo Oy
tpvPursiainen Sari