Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginhallituksen konsernijaosto 24 12.04.2011 5

3990-2011 (014)

Turun seudun puhdistamo Oy:n yhtiökokous

Tiivistelmä: -

Khkon § 24

Va. johtava kaupunginsihteeri Tuomas Heikkinen 4.4.2011:

Turun seudun puhdistamo Oy:n yhtiökokous pidetään 15.4.2011. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut kevätyhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on päätöksellään 7.4.2009 § 18 antanut konserniohjeen Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitukseen nimettävistä henkilöistä.

Konsernijaosto on 4.9.2010 § 55 päättänyt, että jaoston 7.4.2009 § 18 päätöstä täsmennetään siten, että päätöstä sovelletaan ensikerran kussakin yhteisössä seuraavassa sääntömääräisessä kokouksessa, jossa nimetty hallintoelin valitaan seuraavaksi toimikaudeksi. Nimeämispäätös on voimassa 2012 saakka.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto on 8.12.2009 § 101 antanut konserniohjeen kaupungin eräiden tytäryhtiöiden hallitusten palkkioista. Konserniohjeen mukaan yhtiöt on jaettu kahteen palkkioryhmään yhtiön koon, vastuiden ja työn kokonaismäärän perusteella.

Kaupunginhallituksen konsernijaoston päätöksen mukaan Turun seudun puhdistamo Oy kuuluu ensimmäiseen palkkioryhmään, jossa puheenjohtajan vuosipalkkio on 4.500 € ja varapuheenjohtaja 2.250 €. Puheenjohtajan kokouspalkkio on 300 €/kokous ja jäsenen 150 €/kokous.

Oheismateriaali 1Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Hallituksen varajäsen Marketta Mätäsaho on pyytänyt eroa Turun seudun puhdistamo Oy:n hallituksesta. Turun kaupungin tulisi nimetä Marketta Mätäsahon tilalle uusi varajäsen.

toimitusjohtaja Timo Anttila ja hallituksen puheenjohtaja Harry Nordqvist on kutsuttu kuultavaksi konsernijaoston kokoukseen.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallituksen konsernijaosto päättää,

että yhtiökokouksen esityslista merkitään tiedoksi ja

että tarvetta konserniohjeen antamiselle ei ole.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää nimetä eroa pyytäneen Marketta Mätäsahon tilalle uudeksi varajäseneksi Velimatti Koiviston Turun seudun puhdistamo Oy:n hallitukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Toimitusjohtaja Timo Anttila ja hallituksen puheenjohtaja Harry Nordqvist olivat konsernijaoston kokouksessa paikalla kuultavana.

Jakelu

tpvKeskushallinto, lakiasiat