Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto1501.03.20213

2354-2021 (10 03 02)

Kehityskiinteistöjen operatiivinen toimintasuunnitelma vuodelle 2021

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostolle esitetään hyväksyttäväksi kaupungin omistamien rakennettujen kehityskiinteistöjen operatiivinen toimintasuunnitelma vuodelle 2021.

Khkeh § 15

Kaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut, tonttipäällikkö Timo Laiho 19.2.2021:

Turun kaupunki on vuodesta 2010 lähtien luokitellut omistamansa kiinteistöt siten, että kehitettäviä, kaupungin palvelutoiminnasta poistuneita/poistuvia/tarpeettomia rakennuksia käsittävä ja suorassa omistuksessa oleva kiinteistökanta käsitellään omana kehityskiinteistökokonaisuutena. Osakeomistuksia ei ole huomioitu tässä kokonaisuudessa. Luokittelu on laadittu vuonna 2010 Tilaliikelaitoksen ja Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2009 alussa määritettyjen aloittavien taseiden laatimisen seurauksena ja se on merkitty tiedoksi Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa 19.1.2011 § 27.

Kehityskiinteistötoiminta on usean kaupungin yksikön yhteistoimintaa. Kehittämistoimia ja niiden järjestystä ohjataan maanomistajatehtävänä kaupunkiympäristötoimialan tonttipalvelujen toimesta. Kiinteistönpito ja purkukohteiden purattaminen järjestetään Tilapalveluiden toimesta yhteistyössä Kaarea Oy:n kanssa. Tilapalvelut vastaa myös palvelutoiminnan kiinteistöjen tarve- ja hankesuunnittelusta sekä käyttäjätoimialojen tilakäytön ohjauksesta, minkä kautta kiinteistöjä poistuu kaupungin omasta käytöstä.

Kehityskohteeksi päätyminen tapahtuu joko kaupungin palveluverkon uudistamiseen perustuvien toimenpiteiden kautta tai kaupungin yhtiöjärjestelyjen kautta taikka ennakoimattomasti kiinteistön poistuessa äkillisesti kaupungin omasta käytöstä. Kehityskohdelistalle kohteet otetaan, kun päätös tilasta luopumisesta on käyttäjätoimialan puolelta tehty tai kun korvaavan tilan hankesuunnitelma on hyväksytty. Lisäksi kohteita hankitaan vuosittain kaupungille jonkin verran maanhankinnan kautta. Maanhankinta onkin tänä päivänä aiempaa useammin vanhojen rakennettujen kiinteistöjen sekä vuokraoikeuksien hankintaa, joka johtuu kaupunkirakenteen tiivistämisestä.

Operatiivisen kiinteistökehitystoiminnan pohjana olevassa vuoden 2010 luokittelussa kehityskiinteistöt on luokiteltu neljään perusluokkaan: 1. Pidettäviin, 2. Purettaviin, 3. Kehitettäviin ja 4. Myytäviin. Luokittelun peruslähtökohtana on pidetty kohteen nykyisen sekä odotettavissa olevan maankäytön ohella rakennetun kohteen nykyistä käyttöä ja kuntoa. Luokittelu perustuu siis kiinteistön kokonaisvaltaiseen tarkasteluun ottaen huomioon sekä maa-alueen että rakennuksen kehittämismahdollisuudet. Perusluokittelua on edelleen täsmennetty ja luokitusten kohteille on asetettu yksityiskohtaisia tavoitteita. Luokittelu on edellisen kerran esitelty vuoden 2020 kehityskiinteistöjen operatiivisen toimintasuunnitelman hyväksymisen yhteydessä kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa 3.2.2020 § 8.

Kehityskiinteistöiksi luokiteltuja kiinteistöjä on suorassa kiinteistöomistuksessa olevasta noin 710.000 m2:n suuruisesta tilakannasta yhteensä noin 134.000 m2 (n. 19 %) ja kaupungin hallinnoimasta koko tilakannasta noin 13 %. Kaikista kehityskohteina pidettävistä kiinteistöistä pääosa eli noin 3/4 on kehitettävää ja myytävää kiinteistökantaa. Kehityskiinteistöistä vajaa 10 % on kaupungin matkailu-, ulkoilu- ja virkistysaluekäytössä olevia, lähinnä vähäisiksi katsottavia rakennuksia. Vajaa 20 % kehityskiinteistöistä on purettavaksi luokiteltavaa kiinteistökantaa. Purettavaksi luokitelluista kohteista osa on tyhjiä ja vuokrauskelvottomia, osaa vuokrataan normaalisti ja osa on luovutettu suurempana, usean kohteen kiinteistömassana edelleen vuokrattavaksi. Vuosittain ohjelmoidaan purettavaksi kohteita maankäytön kehityksen, ylläpidon ja kaupunkikuvan tarpeet huomioiden.

Kappalemääräisesti noin kolmannes kehityskiinteistöstä on raakamaa-alueilla sijaitsevia pientaloja. Kehityskiinteistöinä olevat rakennukset pyritään pitämään vuokrattuina kehittämistyön ajan, joko ulkoisin vuokralaisin tai kaupungin omassa tilapäiskäytössä. Kaupungin tilakanta onkin hyvin käytössä ja vajaakäyttöaste on vain noin 3 % luokkaa. Vuokrauskelvottomat kohteet pyritään myymään tai purkamaan vuosittain käytössä olevien resurssien puitteissa.

Kehityskiinteistötoiminnalla vastataan tilojen ylläpitokulujen vähentämisen lisäksi osaltaan kaupungille vuosittain asetettuihin kiinteän omaisuuden myynnin ja maanvuokrauksen tavoitteisiin. Vuonna 2020 kaupat tehtiin 6 rakennuksesta. Lisäksi 2 rakennusta luovutettiin maanvuokrauksen yhteydessä purettavaksi. Myyntituloja kohteista saatiin yhteensä noin 5,5 miljoonaa euroa. Kiinteistökaupan esisopimus tehtiin 3 rakennuksen kokonaisuudesta. Rakennuksia purettiin kehityskiinteistökannasta 41 kpl.

Koska kehittämishankkeet ovat pitkäkestoisia, on kokonaisuutta perusteltua seurata myös pitemmällä aikavälillä. Vuosien 2011–2020 aikana (10 vuotta) on purettu 215 kpl lähinnä kaikkein ongelmallisinta rakennusta. Rakennuksia on myyty 155 kpl ja myynneistä maa-alueineen on saatu tuloja yhteensä noin 60,5 miljoonaa euroa. Lisäksi joidenkin kehitettyjen kohteiden vuokratonteista saadaan vuotuisia maanvuokratuloja yhteensä noin 0,6 miljoonaa euroa/vuosi, joka huomioiden luovutuksista saatu tulo on pääoma-arvoltaan yhteensä noin 72 miljoonaa euroa.

Kehityskiinteistöt osana kärkihankkeita

Keskeisimmät maankäytön kehityshankkeet on kaupungin strategisissa sopimuksissa nimetty vuodesta 2020 alkaen strategisiksi hankkeiksi (kärkihankkeet) sekä kiinteistökehityshankkeiksi. Kärkihankkeisiin liittyviä kehityskiinteistöjä sisältyy niin Keskustan kehittämisen kuin Turun Tiedepuiston kärkihankkeiden alueelle. Keskustan kehittämisen kärkihankkeeseen sisältyy kaksi kehitettävää rakennettua kiinteistökokonaisuutta: Aninkaisten konserttitalon alue sekä Kauppahallin kortteli.

Aninkaisten konserttitalon osalta kaupunginhallitus päätti 27.5.2019 § 228, että Aninkaistenkatu 7-9 kiinteistöä (konserttitalo ja ammatti-instituutti) koskien käynnistetään neuvottelumenettelyyn perustuvaa tontinluovutuskilpailu siten, että luovutuksen seurauksena muodostuva uuden konserttitalon nettokustannus on tiedossa viimeistään uuden konserttitalon hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä. Aninkaisten konserttitaloa koskeva asemakaavanmuutosluonnos hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa 24.11.2020.  Tontinluovutuskilpailun valmistelu on käynnissä ja tavoitteena on, että kilpailu voidaan aloittaa syksyllä 2021. Kehityskiinteistöjen luokitteluun konserttitaloa ei ole sisällytetty ennen kuin mahdollisen korvaavan tilan hankesuunnitelma on hyväksytty.

Kauppahallin kortteli oli mukana Sytytä Turku! - Keskustan kehittämiskilpailussa. Kaupunginhallitus päätti 1.2.2021, että kilpailutyön ”Turun kauppahallikortteli 2026” kumppanuudesta tullaan laatimaan innovaatiokumppanuussopimus, joka tuodaan erillisenä päätöksentekoon. Samassa yhteydessä tuodaan korttelikokonaisuuteen liittyvät kaupungin strategiset kehittämistavoitteet päätettäväksi. Kaupungin omistamiin alueisiin kohdentuvat mahdolliset luovutuspäätökset tehdään kumppanuuden lopputuotteiden perusteella, innovaatiokumppanuuden 1. vaiheen päättyessä.

Tiedepuiston kärkihankkeen alueella kehityskiinteistöjen operatiivinen toiminta keskittyy kärkihankkeiden tavoitteita tukevien tarpeellisten kiinteistöjärjestelyjen, kiinteistöhankintojen sekä purkutoimenpiteiden toteuttamiseen.

Käynnissä olevat yhteistyönä toteutettavat kiinteistökehityshankkeet

Kiinteistökehityshankkeista vuosina 2015–2018 solmittuihin yhteistyösopimuksiin perustuvia ovat Turku Energian tontti (Linnankatu), Kirstinpuisto (Iso-Heikkilä), Kaupunginpuutarhan alue (Peltola) ja Sepänkatu 2.

Turku Energian tontin kaupunginvaltuuston 29.1.2018 hyväksymä asemakaavaehdotus kumottiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa 30.10.2020. Kaavoitus käynnistettiin uudelleen joulukuussa 2020. Tontilla sijaitsevien teknisten laitteiden ja johtojen siirron suunnittelu ja toteutus ovat myös edelleen valmisteilla. Turku Energian uusien toimitilojen ratkaisu on tehty ja yhtiö siirtää toimintansa Itäharjulle toteutettaviin uusiin tiloihin keväällä 2022.

Linnankadun tontille tulee jäämään tämän jälkeen kaukolämmön varavoimalaitos sekä sähköasema. Neuvottelut Turku Energian ja TVT Asunnot Oy:n sekä kaupungin keskinäisen yhteistyön jatkosta ovat käynnissä. Tavoitteena on edelleen, että Turku Energian tontin uudisrakennusoikeuksista osa tullaan luovuttamaan kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon kaupunkikonserniin kuuluvalle TVT Asunnot Oy:lle.

Kirstinpuiston asemakaavanmuutos kuulutettiin voimaan 16.5.2020. Merkittävän osan alueesta käsittävän kaupungin vanhan kunnallistekniikan varikon rakennusten purkutyöt toteutettiin vuoden 2020 aikana. Alueen kunnallistekniikan suunnittelu ja rakentamisen valmistelu on saatettu loppuun ja rakentaminen alkaa keväällä 2021. Alueen ensimmäiset talonrakennushankkeet ovat käynnissä - ensimmäisen talon peruskivenmuuraustilaisuus pidettiin 28.10.2020. Kirstinpuiston kaava-alueen kaupungin tontinluovutukset hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 15.2.2021 ja ne toteutuvat vaiheittain vuosien 2021–2025 aikana.

Kaupunginpuutarhan aluetta koskeva yhteistyösopimus Seurakuntayhtymän kanssa hyväksyttiin kaupunginhallituksessa joulukuussa 2017 ja alueen asemakaavan muuttaminen on vireillä. Alueelle järjestettiin suunnittelukutsukilpailu yhteistyössä kumppanien kanssa syksyllä 2018. Alueen kaavoitusta on jatkettu vuosien 2019–2020 aikana suunnittelukilpailun voittaneiden ryhmien kanssa. Alueen asemakaavaluonnos hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa 7.4.2020. Tavoitteena on, että alueen asemakaavoitus saadaan valmiiksi vuoden 2021 aikana.

Sepänkatu 2:ta koskeva yhteistyösopimus hyväksyttiin kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa huhtikuussa 2018. Kiinteistöä kaavoitetaan ja kehitetään yhteistyössä naapurikiinteistön kanssa. Alueen asemakaavaluonnos valmisteltiin päätöksentekoon vuoden 2020 aikana ja luonnos hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa 12.1.2021. Tavoitteena on, että alueen asemakaavoitus saadaan valmiiksi vuoden 2021 aikana.

Käynnissä olevat kilpailutukseen perustuvat kumppanuushankkeet

Kiinteistökehityshankkeista kilpailutuksiin perustuvia kumppanuuskaavoituskokonaisuuksia ovat Kastun koulu, Sepänkatu 1, entinen Luolavuoren vanhainkoti ja Luostarinkatu 5.

Kastun koulun tonttia koskeva asemakaavanmuutos kuulutettiin voimaan 25.4.2020. Esisopimuksen mukainen tontinluovutus toteutettiin kesäkuussa 2020.

Sepänkatu 1:n asemaavanmuutosluonnos hyväksyttiin kaupunkiympäristölautakunnassa 11.8.2020. Kiinteistön kauppa toteutettiin joulukuussa 2020. Tavoitteena on, että alueen asemakaavoitus saadaan valmiiksi vuoden 2021 aikana.

Luolavuoren vanhainkodin kiinteistön kehittämiskumppanikilpailu ratkaistiin kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa 3.2.2020. Kilpailun perusteella kiinteistön myynti toteutetaan vuoden 2021 aikana. Alueen asemakaavanmuutoksen valmistelu on käynnissä.

Luostarinkatu 5 sijaitsevan yksityisen päiväkodin käytössä olevan rakennuksen myynti tilojen vuokralaiselle hyväksyttiin kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa 25.5.2020. Kiinteistökaupan esisopimus on allekirjoitettu ja kauppa toteutuu alueen asemakaavanmuutoksen valmistuttua, arviolta vuonna 2022. Kohteelle suunnitellun uudisrakennusoikeuden toteuttajan löytämiseksi järjestettiin vuonna 2019 hyväksytyn asemakaavaluonnoksen pohjalta tontinluovutuskilpailu, joka ratkaistiin kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa 30.11.2020.

Suunnitteilla olevat kiinteistökehityshankkeet

Runosmäen monitoimitalon toteuttaminen osana aluekehityshanketta hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 13.1.2020 § 7. Päätöksen mukaan monitoimitalon rakennushankkeeseen valittava kumppani saa ratkaistavakseen myös monitoimitalon toteuttamisen myötä käytöstä poistuvien Parolanpolun päiväkodin, Munterinkadun päiväkodin ja Runosmäen nuorisotalon kehittämisen. Runosmäen (Nunnavuoren) entinen koulukiinteistö purettiin loppuvuodesta 2020. Monitoimitalon ja aluekehityshankkeen hankintamenettely valmisteltiin ja käynnistettiin vuoden 2020 aikana. Tavoitteena on, että hankkeen molemmat kehitysvaiheet (monitoimitalo + kaavoitusyhteistyö) toteutuvat vuoden 2021 aikana. Monitoimitalon rakentaminen ja alueen kaavoitus ajoittuvat vuosille 2022–2023.

Eerikinkatu 32-34/Vedenjakelun korttelikokonaisuuden osalta valmisteltiin vuoden 2020 aikana hankkeen käynnistäminen, jonka käsittely jäi kuitenkin odottamaan Sytytä Turku! – Keskustan kehittämiskilpailua ja sen tuloksia. Tavoitteena on, että periaatteet hankekehityskilpailun käynnistämiseksi korttelissa päätetään vuoden 2021 aikana ja alueen asemakaavanmuutos valmistuisi vuonna 2023.

Esiselvitysvaiheessa ovat Vaasanpuiston (Linnakaupunki, ent. jätevedenpuhdistamo) kaavoitus sekä Vesilaitoksen tontin (Halinen) kehittäminen. Vaasanpuiston kaavoituksen on tarkoitus valmistua vuonna 2023 ja Halisten vesilaitoksen kaavoitus on ohjelmoitu valmistuvaksi vuonna 2024.

Tilahankkeiden yhteydessä tarkasteltavat kohteet

Kaupunginhallitus päätti 1.10.2019 § 365 hyväksyä Turun kaupungin toimistojen tilatarveselvityksen sekä käynnistää toimistoratkaisun hankesuunnittelun sisältäen Kaupungintalon siipiosan, Konsulintalon ja Yliopistonkatu 27a tilojen perusparannuksen sekä ”Demokratiatalon” uudisrakennuksen.

Kaupungintalon siipiosa, Konsulintalo ja ”Demokratiatalo” sijaitsevat Fortuna-korttelissa, joten toimistoratkaisulla on suoria vaikutuksia Fortuna-korttelin toteuttamiseen. Konsulintalo tulisi kokonaan kaupungin omaan käyttöön ja kaupungintalon sekä apteekkimuseon välisen alueen käyttö Fortuna-korttelin konseptin mukaisesti, ottaen huomioon olemassa olevien rakennusten perustusten korjaustarpeet ja piha-alueen arkeologiset tutkimustarpeet, vaikeutuu tai estyy Byråbo-hankkeen suunnittelun ja toteutuksen ajaksi.

Osana Byråbo-hankkeen hankesuunnittelua valmistellaan Fortuna-korttelin jäljelle jäävien, osoitteessa Läntinen Rantakatu 13 sijaitsevien Kempen talon ja Kempen piharakennuksen jatkokäytön ratkaisut sekä päivitetään Fortuna-korttelin tavoitteet.

Ruissalon Saaronniemessä sijaitsevan Villa Ståhlströmin huvilan myynti aloitettiin vuonna 2019 kaupunginhallituksen 13.8.2018 § 285 tekemään päätökseen perustuen. Neuvotteluja kohteen myymiseksi jatkettiin alkuvuodesta 2020 ainoan tarjouksen jättäneen tahon kanssa. Tarjous ei vastaa kaupungin tavoitteita eikä myynnille katsota tässä kohtaa olevan edellytyksiä. Kilpailu voidaan todeta päättyneeksi tuloksettomana. Villa Ståhlströmin jatkokäytön mahdollistavia toimenpiteitä suunnitellaan jatkossa osana läheisen Kolkan huvilan korjaustoimia sekä mahdollisia koko leirintäalueen kehittämistoimia.

Palveluverkon uudistamiseksi Tilapalveluilla on valmistelussa edelleen myös useita tarveselvityksiä / hankesuunnitelmia, joiden käsittelyn myötä on odotettavissa joitain uusia kohteita kehityskiinteistöjen joukkoon. Suurimpia valmistelussa olevia kokonaisuuksia ovat Museokeskuksen tilaratkaisu koskien mm. Kalastajankadun ja Amiraalistonkadun kiinteistöjä sekä Pansion koulun tilaratkaisu. Lisäksi useiden koulukiinteistöjen toiminta on jouduttu siirtämään tai on siirtymässä väistötiloihin; tällaisia kohteita ovat ainakin Juhana Herttuan koulu, Samppalinnan koulu, Vasaramäen koulun Syreenikujan yksikkö sekä Luolavuoren koulu. Turun Lyseon koulutalon ja Lausteen koulun väistötilat on järjestetty näiden koulukiinteistöjen yhteyteen. Myös toimistotoimitilaverkon uudistamisen (Byråbo) yhteydessä tullaan mahdollisesti luopumaan joistain tällä hetkellä omassa toimitilakäytössä olevista ja uudistuksen myötä tarpeettomiksi jäävistä omassa omistuksessa olevista kiinteistöistä.

Purku

Vuonna 2020 merkittävimpiä purkukohteita olivat kaupungin teknisen toimen entisen varikon rakennuskanta osoitteessa Ruissalontie 23-31/Akselintie 10 sekä Nunnavuoren (Runosmäki) ja Pernon entiset koulukiinteistöt. Näillä purkutoimenpiteillä mahdollistetaan Kirstinpuiston alueen uudisrakentaminen sekä käynnistyvien aluekehityshankkeiden (Runosmäki, Perno-Pansio) edistäminen. Lisäksi purettiin muita vähäisempiä ja huonokuntoisia rakennuksia.

Vuoden 2021 aikana puretaan käytöstä poistuvat entiset teollisuuskiinteistöt Teollisuuskadulta ja Rautakadulta (Itäharju). Entisen jätevedenpuhdistamon rakennuskannan purkaminen osoitteessa Ruissalontie 14 (Iso-Heikkilä) aloitetaan vaiheittain. Lisäksi tullaan purkamaan muuta vähäisempää, käytöstä poistunutta ja huonokuntoista sekä vuokrauskelvotonta rakennuskantaa.

Yksittäiset myyntikohteet

Vuoden 2020 aikana kaupat tehtiin seuraavista kiinteistöistä: Sepänkatu 1, Metsäranta (Ruissalo) ja Malminkatu 2B.

Kaarinassa osoitteessa Littoistenjärventie 310 sijaitsevan Pompon entisen harjaantumiskoulun rakennuskanta luovutettiin purettavaksi osana alueiden tontteja koskevia maanvuokrauksia. Päätökset näiden kohteiden luovuttamisesta tehtiin vuonna 2020. Toinen sopimuksista allekirjoitettiin vuoden 2021 alkupuolella ja molemmat kohteet on näin ollen poistettu kehityskiinteistölistalta.

Luostarinkadun päiväkodin, os. Luostarinkatu 5, kiinteistöstä hyväksyttiin kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaostossa 25.5.2020 § 25 esisopimus, joka mahdollistaa kiinteistön myymisen joko vuonna 2022 tai 2023. Esisopimus on allekirjoitettu kesäkuussa 2020.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti 12.2.2020 § 23 luopua Lautturinkatu 3:n tiloista 1.8.2020 alkaen. Lautturinkatu 3:n kiinteistö on myynnissä siten, että tarjoukset tulee jättää välittäjälle 12.3.2021 mennessä.

Osoitteessa Uudenmaankatu 17 sijaitsevan kiinteistö on myynnissä ja tarjoukset tulee jättää välittäjälle 24.3.2021 mennessä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 30.9.2020 § 365 luopua Lakkatien lastenkodin Piikkiössä sijainneesta kesäkodista sekä 25.11.2020 § 460 osoitteessa Honkaistentie 68 (Hirvensalo, Moikoinen) sijaitsevasta kotihoidon tilasta 30.4.2021. Edellä mainitut kiinteistöt esitetään myytäväksi vuoden 2021 aikana.

Vuoden 2021 aikana avoimella menettelyllä myytäväksi esitetään lisäksi seuraavat yksittäiset kohteet, joita ei tarvita kaupungin omassa palvelutuotannossa: Kalliorannantie 18 (Hirvensalo), Kulkkilanrannantie 31 (Hirvensalo), Littoistenjärventie 310 (Kaarina, Pompo, asuinrakennus ja talousrakennukset) sekä Kuikkulankatu 8 (Nummi) mikäli edellytykset näiden myynnille ovat toteutuneet. Mikäli varhaiskasvatus päättää luopua Vartiovuorenkatu 4b:n tiloista, esitetään myös tämä kohde avoimella menettelyllä myytäväksi.

Pääskyvuoressa sijaitseva toimistoluolasto oli myynnissä vuonna 2018. Myynti ei tuottanut tuolloin hyväksyttävää lopputulosta ja sen käyttöä on sen jälkeen selvitetty kaupungin omia tarpeita varten. Koska omaa tarvetta ei ole, esitetään luolasto asetettavaksi uudelleen myyntiin.

Kaupunginhallitus on 29.10.2007 § 650 linjannut rakennettujen kohteiden ja huoneistojen myyntiperiaatteita. Näihin periaatteisiin pohjautuen voidaan perustellusti joitain muita kohteita myydä myös neuvottelumenettelyä käyttäen, samoin kuin tilanteissa, joissa palvelurakennusten tai yleisten rakennusten korttelialueeksi osoitetulla tontilla oleva kohde luovutetaan purettavaksi kaupungin palvelutarpeen järjestämistä varten.

Myyntipäätökset tehdään hallintosäännön ja hallinnonjärjestämispäätösten mukaisin toimivaltuuksin.

Liite 1Kehityskiinteistöjen operatiivinen luokittelu 19.2.2021

Oheismateriaali 1Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta 19.1.2011 § 27

Oheismateriaali 2Kaupunginhallitus 29.10.2007 § 650

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto päättää hyväksyä kehityskiinteistöjen operatiivisen toimintasuunnitelman vuodelle 2021 edellä esitetyn ja liitteen 1 mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvKaupunkiympäristötoimiala, tonttipalvelut


Liitteet:

Khkeh § 15
Liite 1:Kehityskiinteistöjen operatiivinen luokittelu 19.2.2021