Vuokrasopimus

 

Vuokranantaja

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Vuokralainen

Tuloskiinteistöt Holding Oy

Y-tunnus 0683399-4

Kristiinankatu 5 B 8

20100 Turku

 

 

1. Vuokrattavat tilat

 

Vuokranantajan omistukseen tulevat Akselintie 14, 20210 TURKU osoitteessa olevat 2 toimitila/varastorakennusta, joiden rakennettu kerrosala on n. 3.460 m2. Rakennuksia ei ole tarkistusmitattu, eikä niiden pinta-ala ole myöhemmin mainitun vuokran perusteena.

 

2. Sopimuksen tausta

 

Vuokrauksen kohteen omistus siirtyy vuokralaiselta vuokranantajalle arviolta 30.6.2020. Kohde jää tässä vuokrasopimuksessa sovittavin ehdoin vuokralaisen hallintaan vuokrakaudeksi. Vuokralainen voi alivuokrata kohdetta asemakaavamääräysten sallimaan toimintaan tämän vuokrasopimuksen puitteissa lyhytaikaisin toistaiseksi voimassaolevin vuokrasopimuksin, kuten kohde nytkin on vuokrattu.

 

3. Sopimuksen tarkoitus

 

Tämän vuokrasopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa kohteen alivuokraaminen ja sopia kohteeseen kohdistuvista kuluista.

Sikäli, kun Suomessa kulloinkin voimassa oleva lainsäädäntö ja määräykset tai vuokralaisen liiketoiminta edellyttävät vuokra-aikana vuokran kohteena olevien rakennusten muuttamista, korjaamista tms., jotta toimintaa voitaisiin ko. rakennuksissa harjoittaa, vuokralaisella on oikeus kustannuksellaan niin halutessaan suorittaa työt.

 

4. Vuokra-aika

 

Vuokra-aika alkaa 1.7.2020. Vuokra-aika päättyy viimeistään 30.6.2023. Vuokranantajalla on oikeus milloin tahansa 6 kuukauden irtisanomisajalla irtisanoa tämä sopimus. Vuokranantajalla on myös oikeus irtisanoa yksittäisiä tiloja vuokrasopimuksesta, mikäli tilat eivät ole turvallisia tai täytä viranomaismääräyksiä. Tällöin vuokra pienenee vastaavasti pinta-alan suhteessa.

 

5. Vuokran määrä ja vakuus

 

Vuokra on 8.500 euroa kuukaudessa. Vuokraan lisätään arvonlisävero kulloinkin voimassa olevan verokannan mukaan. Vuokranmaksukausi on kalenterikuukausi ja vuokra maksetaan kuukausittain, aina viimeistään kunkin kuun 20. päivänä. Vuokran maksun viivästyessä on vuokranantaja oikeutettu perimään viivästyskorkoa kulloinkin voimassaolevan Korkolain mukaan.

 

Vuokralainen on velvollinen vaadittaessa luovuttamaan Vuokranantajalle kaupungin vakuuskäytännön edellyttämän vakuuden vuokranmaksun ja muiden vuokrasopimusvelvoitteiden turvaksi.

 

6. Vuokrankorotus

 

Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin (1951:10 = 100) siten, että perusindeksilukuna käytetään toukokuun 2020 pistelukua.

 

Vuokraa tarkistetaan vuosittain 1.7. Muutos määräytyy indeksiluvun muutoksen mukaan, siten että viimeksi ennen kutakin tarkistuspäivää julkaistua indeksilukua verrataan perusindeksilukuun ja vuokraa muutetaan muutosta vastaavasti. Mikäli indeksiluku alenee, ei vuokraa kuitenkaan alenneta. Uusi vuokra astuu voimaan muutosilmoitusta seuraavan kuun alusta lukien. Ensimmäinen tarkistus tehdään 1.7.2021.

 

Mikäli indeksiehtoa ei tulevaisuudessa voitaisi soveltaa, tarkistetaan vuokraa siten, että vuokrantarkistus vastaa alalla yleisesti käytettyä ja edellä esitettyä periaatetta.

 

7. Muut ehdot

 

7.1

Vuokralainen harjoittaa toimitilojen vuokrausta kohteella ja se on ollut vuokralaisen hoidossa pitkään. Vuokralainen tuntee kohteen hyvin. Vuokralainen on todennut vuokran kohteen laitteineen olevan siinä kunnossa kuin paikalliset olosuhteet ja kohteen ikä huomioon ottaen kohtuudella voi vaatia, ja hyväksyy sen siinä kunnossa kuin se nyt on.

 

Vuokralainen on velvollinen hoitamaan vuokran kohdetta huolellisesti ja huolehtimaan siitä, että käyttäjät noudattavat, mitä terveyden, siisteyden ja järjestyksen säilymiseksi on säädetty ja määrätty.

 

7.2

Vuokran lisäksi vuokralainen vastaa kaikista vuokraamiinsa rakennuksiin tai niiden osiin ja tontin hoitoon liittyvistä ylläpitokustannuksista, kuten esimerkiksi lämmityksestä, vedestä ja sähköstä, jätehuollosta ja siivouksesta, tontin puhtaanapidosta, lumen luonnista, poiskuljetuksesta ja hiekoituksesta. Vuokralainen vastaa lisäksi ylläpidonomaisista korjauksista. Vuokranantaja vastaa vakuuttamisesta ja kiinteistöverosta. Kiinteistövakuutuksen edunsaajaksi merkitään vuokranantaja. Vuokranantaja on velvollinen niin erikseen sovittaessa käyttämään mahdolliset vakuutuskorvaukset aiheutuneiden vahinkojen korvaamiseen.

 

7.3

Vuokralainen vastaa oman toimintansa vuokran kohteelle asettamisen vaatimusten täyttämisestä ja sen kohteelle aiheuttamasta kulutuksesta, rasituksesta ja korjaustarpeesta vuokra-aikana.

 

7.4

Vuokralainen saa tehdä vuokran kohteessa toimintansa vaatimia muutoksia. Sellaisista muutoksista, jotka vaativat rakennusluvan, vuokralainen saa tehdä ilmoitettuaan niistä ensin vuokranantajalle. Vuokranantaja voi vain hyväksyttävästä syystä olla hyväksymättä muutoksia. Muutos-töiden kustannuksista vastaa vuokralainen.

 

7.5

Vuokrasuhteen kestäessä vuokranantaja on oikeutettu teettämään kustannuksellaan kohteessa tavanomaisia korjaus- ja muutostöitä ilmoitettuaan siitä etukäteen vuokralaiselle.

 

7.6

Vuokralaisella on oikeus kiinnittää toimintaansa osoittavat opastekyltit ja liikemerkit parhaaksi katsomallaan tavalla edellyttäen, että tarvittavat viranomaisluvat on saatu.

 

7.7

Vuokralaisella on oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta tai vuokra kohtuullisesti alennetuksi siltä ajalta, jona vuokran kohdetta ei ole voitu käyttää tai jona vuokran kohde ei ole ollut vaadittavassa tai sovitussa kunnossa, jos se johtuu vuokranantajan syyksi luettavasta laiminlyönnistä tai muusta seikasta.

 

7.8

Vuokralainen ei saa siirtää vuokraoikeutta tai luovuttaa vuokran kohdetta edelleen vuokrasopimuksella. Vuokralaisella on kuitenkin täysi alivuokrausoikeus siten, että sopimukset pysyvät tämän sopimuksen puitteissa ajallisesti.

 

7.9.

Vuokrasuhteen päättyessä vuokralainen luovuttaa kohteen vuokranantajalle sellaisena kuin se silloin on ja alivuokrasopimukset siirretään vuokranantajalle. Siltä osin, kun vuokralainen ei poista vuokran kohteelta omistamaansa irtainta, se siirtyy ilman eri sopimusta ja korvausta vuokranantajan omaisuudeksi niiltä osin kuin vuokranantaja tämän hyväksyy.

 

7.10

Vuokrasopimuksen päättyessä vuokranantajalla ei ole velvollisuutta korvata minkäänlaista liikepaikka-arvoa tai muuta vastaavaa vuokralaisen toiminnasta kohteelle aiheutunutta arvonnousua vuokralaiselle.

 

7.11

Tästä sopimuksesta johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

7.12

Muutoin sovelletaan lakia liikehuoneiston vuokrauksesta.

 

Tämä sopimus on laadittu kahtena samanlaisena kappaleena, joista kumpikin osapuoli on saanut yhden.

 

Turussa xx.päivänä xxxkuuta .2020

 

TURUN KAUPUNKI

Kaupungin puolesta:

 

 

 

Tuloskiinteistöt Holding Oy