Kauppakirja

Myyjä:

Tuloskiinteistöt Holding Oy

Y-tunnus: 0683399-4

Ostaja:

Turun kaupunki

Y-tunnus: 0204819-8

Kaupan kohde:

Turun kaupungin Iso-Heikkilän (62.) kaupunginosan 41. korttelin tontilla 3, kiinteistötunnus 853-62-41-3, sijaitsevat kaksi teollisuus- ja varastorakennusta (rakennustunnukset 1020965846 ja 1020965835), osoitettu kartalla M 193/ 11.5.2020, sekä näihin liittyvät rakennelmat. Kohteen osoite on Akselintie 14, 20200 Turku.

 

Kauppahinta:

 

Kauppahinta on yhdeksänsataaviisikymmentätuhatta (950.000) euroa.

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston päätös xx.xx.20xx § xxx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.20xx.

 

Muut ehdot:

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on mainittu tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinnan maksaminen

 

Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle pankkitilille viikon kuluessa tämän kauppakirjan allekirjoittamisesta lukien.

 

2. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Ostaja saa rakennukset, niiden laitteet ja rakennuksiin liittyvät rakennelmat sekä vesi-, viemäri-, kaukolämpö- ja sähköliittymät omistukseensa 1.7.2020 alkaen.

 

Myyjä tekee Ostajan kanssa erillisen tilavuokrasopimuksen kaupan kohteiden takaisinvuokraamiseksi. Sopimus allekirjoitetaan samaan aikaan tämän kauppakirjan allekirjoittamisen yhteydessä. Näin ollen hallintaoikeus rakennuksiin siirtyy välittömästi takaisin myyjälle.

 

3. Kaupan kohteesta aiheutuvat kustannukset

 

Kaupantekovuodelta määrättävästä kiinteistöverosta vastaa myyjä. Kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat muutoin omistusaikojensa osalta.

 

4. Maanvuokrasopimuksen päättyminen

 

Tontin vuokrasopimus katsotaan päättyväksi 30.6.2020. Myyjä sitoutuu maksamaan maanvuokran kaupungille päättymispäivään saakka.

 

5. Kohteeseen tutustuminen, asiakirjat ja liittymät

 

Ostaja on tarkastanut ennen kaupasta päättämistä kaupan kohteet ja tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäyttömääräyksiin. Ostaja on todennut kaupan kohteiden vastaavan niistä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja eikä Ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

Ostaja hyväksyy rakennuksissa iän perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennukset vastaan siinä kunnossa kuin ne ovat luovutushetkellä.

 

Myyjä antaa suostumuksensa rakennuksissa olevien sähkö-, vesi- ja viemäriliittymien siirtämiseksi Ostajan nimiin ilman erillistä korvausta. Oikeus siirtyy samalla hetkellä, kun rakennusten omistusoikeus siirtyy. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimusten siirrosta ao. laitoksille. Liittymissopimusten siirrosta mahdollisesti menevistä siirtomaksuista vastaa Ostaja.

 

6. Irtain omaisuus

 

Tähän kauppaan ei sisälly muuta irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

7. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tästä sopimuksesta johtuvat riidat ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi ostajalle.

 

Turussa ____ päivänä ____________kuuta 2020

TURUN KAUPUNKI

 

Tämän kaupan hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot täyttämään.

Paikka ja aika edellä mainitut