Kiinteistökaupan esisopimus

 

1. OSAPUOLET

 

Myyjä

Turun kaupunki    (kaupunki)

Y-tunnus: 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

Ostaja

Lastentalo Mukulax Oy   (ostaja)

Y-tunnus: 2203534-3

Käsityöläiskatu 20 A 1

20100 TURKU

 

2. ESISOPIMUKSEN KOHDE

 

Noin 1740 m2 suuruisen määräala, joka on osa Turun kaupungin II. kaupunginosan korttelin 5 tonttia 3 (853-2-5-3) rakennuksineen ja laitteineen. Kiinteistön osoite on Luostarinkatu 5, 20700 Turku.

 

Esisopimuksen ja kaupan kohde on 3.7.1897 voimaan tulleen asemakaavan 1/1897 mukaista kaupunkitonttien korttelialuetta, jolle ei saa laittaa ympäristöhäiriöitä aiheuttavaa toimintaa. Ajantasa-asemakaavaan alue on tulkittu asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi (AL). Alueella on vireillä asemakaavan muuttaminen 3/2017 ”Luostarinkatu 5”.

 

Esisopimuksen ja kaupan kohde on osoitettu kartalla M 80/ 1.4.2020.

 

3. ESISOPIMUKSEN TARKOITUS

 

Osapuolet tekevät lopullisen kiinteistökaupan liitteenä 1. olevien ehtojen mukaisesti kahden (2) kuukauden kuluessa siitä, kun seuraavat ehdot ovat täyttyneet:

 

1. Esisopimuksen ja kaupankohteena oleva noin 1740 m2 suuruinen määräala, joka on osa tonttia 853-2-5-3, vahvistetaan asemakaavan muutoksella kuuluvaksi liike- ja toimistorakennusten tai vastaavaan korttelialueeseen, jolle saa sijoittaa päiväkodin.

 

2. Esisopimuksen ja kaupankohteena olevasta noin 1740 m2 suuruisesta määräalasta, joka on osa tonttia 853-2-5-3 muodostetaan itsenäinen tontti.

 

Mikäli edellä mainitut ehdot eivät ole täyttyneet 31.12.2023 mennessä, purkautuu tämä esisopimus.

 

Ostajalla on oikeus kieltäytyä lopullisen kaupan tekemisestä, mikäli esisopimuksen ja kaupankohteena olevaa aluetta ei asemakaavanmuutoksen ”Luostarinkatu 5” myötä vahvisteta päiväkotitoimintaa sallivaan käyttöön tai siitä ei muodosteta itsenäistä tonttia.

 

Lopullinen kauppa voidaan tehdä tämän esisopimuksen mukaisin ehdoin ilman erillistä myyntipäätöstä Turun kaupungilta.

 

Edellä esitettyjen kaupan edellytysten täyttyessä Sopimusosapuolet sitoutuvat tekemään oheisen kauppakirjan mukaisen kiinteistökaupan.

 

4. ESISOPIMUKSEN VOIMASSAOLO JA PURKUEHDOT

 

Tämä esisopimus tulee voimaan, kun se on allekirjoitettu.

 

5. MUUT EHDOT

 

Tämän esisopimuksen kaupanvahvistajan palkkion maksaa Ostaja.

 

6. ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN

 

Kaikki tästä esisopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään sopimaan osapuolten kesken neuvotellen. Jos erimielisyyttä ei pystytä sopi-maan neuvottelemalla, ratkaistaan riitakysymys ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

Tämä esisopimus on tehty kolmena saman sanaisena kappaleena, yksi Myyjälle, yksi Ostajalle ja yksi julkiselle kaupanvahvistajalle.

 

Turussa __. päivänä ______kuuta 2020

 

KAUPANVAHVISTAJAN TODISTUS

Julkisena kaupanvahvistajana todistan, että __________ myyjänä sekä ___________ ostajana ovat allekirjoittaneet tämän esisopimuksen ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä esisopimusta vahvistettaessa. Olen tarkistanut allekirjoittajien henkilöllisyyden ja todennut, että sopimus on tehty maakaaren 2 luvun 1§:ssä säädetyllä tavalla.

 

Aika ja paikka edellä mainittu

 

 

Liite 1 LOPULLISEN KAUPAN EHDOT