KAUPPAKIRJA

 

 

Myyjä:

Ulla Hvitfelt         osuus 2629/10000

 

Leena Murto          osuus 2629/10000

 

Mikko Jokila jakamaton kuolinpesä,    osuus 2629/10000

 

Eero Jokila          osuus 2113/10000

Ostaja:

Turun kaupunki      (jäljempänä kaupunki)

Y 0204819-8

C/o Kaupunkiympäristötoimiala

PL 355

20101 TURKU

Kaupan kohde:

Turun kaupungissa oleva tila Housumäki 853-494-1-41, pinta-ala noin 12,04 ha. Pinta-ala on kaupungin karttajärjestelmän mukainen.

 

Alue on liitekartan M 106/ 24.4.2019 mukainen. Turun kehätien ylittävän sillan penkereen vieressä olevan tulipalossa tuhoutuneen talousrakennuksen jäänteet eivät kuulu kauppaan. Kaupan kohde on metsämaata ja peltoa.

 

Kauppahinta:

Viisisataakymmenentuhatta (510.000) euroa. Kauppahinta ei ole pinta-alaperusteinen.

 

Kaupan perusteet:

Kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto xx.xx.201x § xxx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.201x.

 

Muut ehdot:

 

1. Kauppahinnan suorittaminen

 

Kauppahinta maksetaan myyjän ilmoittamalle pankkitilille viikon kuluessa kaupan allekirjoittamisesta.

 

2. Sopimukset ja hallintaoikeudet

 

Kohteessa ei ole muita ulkopuolisia hallintaoikeuksia kuin pellonvuokrasopimus Saku Kirstilän kanssa 28.2.2023 saakka. Pellonvuokratulo koko vuokrakaudelta kuuluu myyjille. Kaupunki sitoutuu jatkamaan pellonvuokrausta nykyisen vuokramiehen kanssa kaupungin tavanomaisin ehdoin.

 

3. Omistus- ja hallintaoikeus

 

Alueiden omistus- ja hallintaoikeus siirtyy heti lukuun ottamatta peltovuokrauksessa olevaa aluetta, joka siirtyy kaupungin hallintaan 1.3.2023. Turun kehätien ylittävän sillan penkereen vieressä olevan tulipalossa tuhoutuneen talousrakennuksen osalta omistus ei siirry ostajalle, vaan myyjä vastaa kustannuksellaan palojätteiden ja perustusten poistamisesta ja alueen tasaamisesta 31.12.2019 mennessä.

 

4. Liittymät ja vesien johtaminen

 

Kohteeseen ei sisälly teknisiä liittymiä, joiden siirtämisestä tulisi erikseen mainita

 

5. Kulkuyhteydet

 

Kohdekiinteistön kulku tapahtuu Turun kaupungin asemakaavan mukaisten katujen ja siltojen kautta reittiä Vanha Tampereentie-Messinkikatu- Matilda Wreden katu ja edelleen Turun kehätien ylittävän sillan ja sen penkereen kautta tilalle Housumäki 853-493-1-41. Tilojen Kalliola 853-494-1-42, Tappuri 853-494-1-43 ja Piipanoja 853-494-1-46 hyväksi ovat voimassa samaan tieyhteyteen liittyvänä jo aiemmin perustetut, Housumäen tilaan kohdistuvat tieoikeudet. Ostaja ja myyjinä olevat edellä mainittujen tilojen omistajat sopivat, että kaikkien mainittujen tilojen tieoikeudet saadaan perustaa/rekisteröidä niin, että kaikilla mainituilla tiloilla on katkeamaton kulkuyhteys olemassa olevia teitä pitkin Turun kehätien ylittävältä sillalta kullekin tilalle. Kulkuyhteyksien perustamisesta/rekisteröimisestä ei makseta korvauksia tilojen välillä. Tienpitovelvollisuus sovitaan tietä käyttävien tilojen välillä erikseen.

 

Mikäli edellä selostettu tieoikeuksien kirjaaminen vaatii tietoimitusmenettelyn käynnistämistä, ostajana Turun kaupunki sitoutuu käynnistämään toimitusmenettelyn ja vastaamaan toimituskustannuksista.

 

6. Aluerajaus ja kaavatilanne

 

Vireillä olevassa Turun yleiskaavassa 2029 kohde on osoitettu osittain työpaikka-alueeksi (TP-2), virkistysalueeksi (V) ja maatalousalueeksi (MA). Lisäksi on osoitettu tieyhteysvaraus kehätien sillan kautta Piipanojan pohjoispuolella olevaan Kärsämäen teollisuusalueen katuverkkoon.

 

Kaupan kohde liittyy Turun kehätiehen sitoutuviin työpaikka-ja virkistysalueiden kokonaisuuteen. Kaupan tarkoituksena on edistää vireillä olevan yleiskaavan tarkoituksen toteutumista.

 

Yleiskaavan yksityiskohtainen sisältö ratkeaa kaavoitusprosessin kestäessä.

 

7. Rasitukset ja asiakirjat

 

Kohde luovutetaan vapaana kiinteistöä rasittavista kiinnityksistä, rasituksista ja muista maksuvelvoitteista kuin mitä tässä kauppakirjassa on sovittu.

 

Ostaja on tutustunut kaupan kohdetta koskeviin lainhuutotodistukseen, rasitustodistukseen ja kiinteistörekisteriotteeseen.

 

8. Saannon laillistaminen

 

Ostaja vastaa kustannuksellaan saantonsa laillistamisesta.

 

9. Ilmoitus alueen käytöstä

 

Myyjä ilmoittaa ympäristönsuojelulain 139 §:n mukaisesti, että kohdetta on käytetty maa- ja metsätalouden tarkoituksiin. Tilan halkaisevan voimalinjan pohjoispuolisen metsäalueen osalla on sijainnut suuri määrä irtainta metalliromua, kiviainesta ym., jonka siivoamisesta myyjät ovat kevään 2019 aikana vastanneet kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen ohjauksessa. Siivouksen jälkeen toimitetussa lopputarkastuksessa 2.7.2019 on todettu, että alue ei ole enää jätelain vastaisessa kunnossa, eikä tarvetta maaperän pilaantumisen selvittämiselle arvioida olevan. Kaupunki hyväksyy alueella suoritetun puhdistuksen ja ottaa siivotun alueen vastaan metsätalouteen käytettynä alueena.

 

10. Verot ja maksut

 

Mahdollisesta kiinteistöverosta kaupantekovuodelta vastaa myyjä. Muista koh­teeseen kohdistuvista veroista ja maksuista vastaa myyjä omistuksen vaihtumiseen asti ja siitä eteenpäin ostaja.

 

11. Irtain omaisuus

 

Kauppaan ei sisälly irtainta eikä sellaisen luovuttamisesta ole muutakaan sopimusta.

 

12. Ehtojen kattavuus

 

Tämän kaupan kaikki ehdot on otettu tähän kauppakirjaan.    

 

Allekirjoitukset

Kaupanvahvistajan todistus