Maankäyttösopimus

 

 

Osapuolet:

Turun kaupunki   (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

Kiinteistö Oy Herrainkulma

Y-tunnus 2166238-8

c/o Turun Yliopistosäätiö

Henrikinkatu 10

20014 TURUN YLIOPISTO

 

 

Sopimuksen perusteet:

Turun kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston päätös xx.xx.2018 § x,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2018.

 

VII kaupunginosan korttelia 2 tonttia 14 koskevan 22.9.2017 päivätyn, 28.2.2018, 12.12.2017, 28.11.2017 ja 15.11.2017 tarkistetun Herrainkulma 23/2015 asemakaavanmuutosehdotuksen johdosta tekevät Turun kaupunki ja tontin VII-2-14 omistaja Kiinteistö Oy Herrainkulma seuraavaan sopimuksen:

 

1. Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2. Sopimuskorvaus yhdyskuntarakenteenmuutoskustannuksista

 

Kiinteistönomistaja suorittaa kaupungille kuudensadankuudenkymmenenneljäntuhannen kuudensadan (664.600) euron suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaus ja sille asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen laskettava 2 % suuruinen vuotuinen korko erääntyy maksettavaksi 3 kuukauden kuluttua siitä, kun tontille VII-2-14 myönnetään lainvoimainen rakennuslupa uudisrakentamista varten tai viimeistään kuitenkin 9 vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

 

3. Vakuus

 

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 664.600 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

4. Liittymismaksut

 

Kaupungilla on oikeus periä tontinomistajalta normaalit taksojen mukaiset kunnallisteknisten verkostojen liittymis- ja käyttömaksut kun alueelle toteutettava rakennus liitetään ko. verkostoihin.

 

5. Kulkuyhteys

 

Kiinteistönomistaja suunnittelee ja toteuttaa kustannuksellaan asemakaavaehdotuksessa tontin VII-2-14 halki Linnankadulta Läntiselle Rantakadulle osoitetutun yleiselle jalankululle ja polkupyöräilylle varatun alueen osan. Kulkuyhteys tulee toteuttaa tontin VII-2-14 uudisrakentamisen yhteydessä.

 

Kulkuyhteyden toteutussuunnitelma tulee hyväksyttää kaupunkiympäristötoimialalla ennen uudisrakennuksen rakennusluvan hakemista. Kulkuyhteyden valaistus tulee liittää kaupungin katuvalaistukseen ja kulkuyhteyden talvikunnossapidosta vastaa kaupunki.

 

6. Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, vastaa kiinteistönomistaja velvoitteiden suorittamisesta ja muista sopimusehdoista niin kauan, kunnes kiinteistönomistaja on toimittanut Turun kaupungille tämän sopimuksen perään tehdyn merkinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

7. Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauksista sekä sopimussakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

8. Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin poikkeamishakemuksen vastaavan saadessa lainvoiman.

 

 

Tätä maankäyttösopimusta on tehty x yhtäpitävää kappaletta, yksi jokaiselle osapuolelle.

 

Turussa xx. päivänä xxxkuuta 2018

 

TURUN KAUPUNKI

Kaupungin puolesta:

 

 

 

 

 

Tämän maankäyttösopimuksen hyväksymme ja sitoudumme sen ehdot

täyttämään. Paikka ja aika edellä mainitut.