Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, tilapalvelut, kohdejohtaminen 
Ylläpitopäällikkö3530.08.2024 

5976-2024 (02 08 00)

Koulukiinteistöjen av-laitteiden uusimisten sähköasennukset, syksy 2024

Sähköasiantuntija Harri Kakko 29.8.2024:

AV-laitteet liittyvät oppilaiden opetukseen oleellisesti. Koulujen luokkatilat on varustettu vuodesta 2005 alkaen erityyppisillä av-laitteilla; aluksi kattoprojektoreilla ja laitteiden kehittyessä etuseinään asennetuilla lähiprojektoreilla ja nykyään av-näytöillä.

Tässä hankkeessa joidenkin koulujen kattoprojektorit korvataan av-näytöillä ja joissakin koulukiinteistöissä uusitaan av-laitteiden kaapeleita. Koulurakennuksia on viisi (Haarlan koulutalo, Hannunniitun koulutalo, Martin koulutalo, Halisten koulutalo ja Yli-Maarian monitoimitalo) ja tiloja kouluissa on yhteensä 68 kpl.

Sivistystoimi hankkii av-laitteet (av-laitteet ja dokumenttikamerat ymv.). Hankkeeseen liittyy myös valkokankaiden ja valkotaulujen muutostyöt, jotka hankitaan erillishankintana puitesopimuskumppani Kaarea Oy:ltä.

Tilapalvelut pyysi 12.8.2024 sähköurakkatarjoukset viiden eri koulukiinteistön av-laitteiden uusimisiin liittyvistä sähkötöistä.

Tarjouspyyntömateriaali ladattiin Haahtela Pris -projektipankkiin, josta se oli vapaasti kaikkien ladattavissa. Tarjouspyyntömateriaalin latasi neljä eri yritystä, joista kaksi yritystä antoi tarjouksen.

Sähköurakoitsijan valintaperusteena hankinnassa käytetään tarjouspyynnön mukaisesti halvinta hintaa.

​Tarjoukset sijoittuivat tarjousvertailussa seuraavasti

Sähköpoint Oy, tarjoushinta 89.500,00 € (alv 0 %)

Suunnitteluliiga Oy, tarjoushinta 104.000,00 € (alv 0%)

Mahdolliset tiedustelut päätöksen sisällöstä osoitetaan Harri Kakko, puh. 050 558 9354.

Ylläpitopäällikkö Soile Viiri:​ ​ ​ ​ ​ ​

Päätös​Päätin, että koulukiinteistöjen av-laitteiden uusimisten sähköurakka hankitaan halvimman tarjouksen antaneelta Sähköpoint Oy:ltä kokonaishintaan 89.500,00 € (alv 0 %).

Sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta myöhemmin tehtävällä tilauksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun vireille saattamista koskevan vaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Soile Viiri

ylläpitopäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoSuunnitteluliiga Oy
aoSähköpoint Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedHelstamo Karri
tpvKakko Harri
tiedKauppila Janne
tiedKeskitalo Jari
tiedRintala Leena
tiedVellonen Ilkka