Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö14902.09.2024 

5808-2024 (01 01 00)

Taloussihteerin toimen (vak.nro 702502) tehtävänimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Hankintajohtaja Susanna Sarvanto-Hohtari ja ostopäällikkö Anja Mäkelä 22.8.2024:

Konsernihallinnon hankintapalveluiden vastuualueella on taloussihteerin toimi (vak.nro 702502). Toimi sijoittuu osto- ja tilauspalvelut yksikön ostolaskujen hallinnan tiimiin. Tehtävänimike olisi tarkoituksenmukaista päivittää ostolaskuasiantuntijaksi. Nimike kuvaa paremmin tehtävän luonnetta ja työtehtäviä. Lisäksi toimen kelpoisuusvaatimus on tarkoituksenmukaista tarkistaa.

Taloussihteerin tehtäviin kuuluu aktiivinen ostolaskuja koskeva yhteistyö sisäisten asiakkaiden ja ulkoisten tahojen kanssa sekä päivittäiset ostolaskujen käsittelytehtävät tiimin toimintaa tukien. Tehtävässä on keskeistä Tarpeesta maksuun -prosessin tukeminen, valvominen, ohjaaminen ja kehittäminen osana Tarpeesta maksuun -prosessin prosessiohjausta. Tehtävään kuuluu myös organisaation ohjeistaminen ja neuvonta, laskukierron seuranta sekä kululaskujen reititystaulukon sekä muiden tarvittavien DoTku-dokumenttien ylläpito, ostolaskujen tiliöinti, asiatarkastus ja reitittäminen eteenpäin, maksumuistutuksiin ja perintäkirjeisiin liittyvät käsittely- ja selvitystehtävät, sekä muistioiden ja meno- ja tulotositteiden laadinta ja käsittely.

​Lisäksi taloussihteerin toimeen siirrettiin hallintojohtajan 12.1.2022 § 1 tekemän päätöksen nojalla ostolaskujen hallinta -tiimin lähijohtajavastuu 1.1.2022 lähtien. Tiiminvetäjällä on 8 suoraa alaista.

​Taloussihteerin toimen kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto tai tehtävään soveltuva ammatillinen tutkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Kelpoisuusvaatimus on tarkoituksenmukaista päivittää yleisempään muotoon sisältäen jatkossa vain koulutusvaatimuksen. Ko. toimessa voidaan katsoa edellytettävän korkeakoulututkintoa. Vakanssille päivitettävää kelpoisuusvaatimusta ei kuitenkaan sovellettaisi toimen nykyisen haltijan palvelussuhteeseen.

​Esityksellä ei ole taloudellisia vaikutuksia.

Hallintojohtaja Jukka Varonen puoltaa muutosta.

​Edellä mainitulla perusteella esitämme, että 1.10.2024 lukien taloussihteerin toimen (vak. nro 702502​) tehtävänimikkeeksi muutetaan ostolaskuasiantuntija ja että toimen kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan korkeakoulututkinto. Päivitettyä kelpoisuusvaatimusta ei sovelleta toimen nykyisen haltijan palvelussuhteeseen.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen ​ 27.8.2024:

Hallintojohtaja Jukka Varonen, hankintajohtaja Susanna Sarvanto-Hohtari ja ostopäällikkö Anja Mäkelä ovat esittäneet, että konsernihallinnon yhteisten palveluiden hankintapalveluiden vastuualueella olevan taloussihteerin toimen (vak. nro 702502) tehtävänimike muutetaan 1.10.2024 lukien ostolaskuasiantuntijaksi.

Lisäksi on esitetty, että ko. toimen kelpoisuusvaatimus muutetaan siten, että kelpoisuusvaatimus on korkeakoulututkinto. On esitetty myös, että päivitettävää kelpoisuusvaatimusta ei kuitenkaan sovellettaisi toimen nykyisen haltijan palvelussuhteeseen.

Esityksessä on todettu, että taloussihteerin toimen (vak. nro 702502) tehtävänimike on tarkoituksenmukaista päivittää ostolaskuasiantuntijaksi kuvaamaan paremmin tehtävän luonnetta ja työtehtäviä. Taloussihteerin tehtäviin kuuluu mm. aktiivinen ostolaskuja koskeva yhteistyö, päivittäiset ostolaskujen käsittelytehtävät sekä lähijohtajavastuu. Tehtävässä on keskeistä mm. Tarpeesta maksuun -prosessin tukeminen, valvominen, ohjaaminen ja kehittäminen osana Tarpeesta maksuun -prosessin prosessiohjausta. Esityksellä ei ole kustannusvaikutusta.

​Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus –yksikön näkemyksen mukaan esitys on perusteltu, eikä esitykseen ole huomautettavaa. Taloussihteerin toimen (vak. nro 702502) tehtävänimike ja kelpoisuusehto voidaan muuttaa esitetyllä tavalla.

Hallintosäännön 89 §:n mukaan toimien tehtävänimikkeen muuttamisesta päättää kansliapäällikkö.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin, että:

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedMäkelä Anja
tiedReinikainen Elina
tiedSarvanto-Hohtari Susanna
tiedVaronen Jukka