Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja18127.08.2024 

3905-2024 (00 01 01, 01 01 03)

Varhaiskasvatuksen palvelupäällikön varahenkilön tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 26.8.2024:

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus on esittänyt, että varhaiskasvatuksen palvelupäällikön varahenkilönä toimivalle Hanna Suomiselle maksetaan korvaus aluepäällikön varahenkilönä toimimisesta ajalta 12.8. – 29.11.2024. Käytännössä tämä tarkoittaisi po. henkilön tehtäväkohtaisen palkan korottamista kolmella prosentilla em. ajaksi. Esitys perustuu siihen, että suomenkielisen varhaiskasvatuksen palvelualueilla aluepäälliköille ja palvelupäälliköille on määrätty varahenkilö, joka osallistuu alueensa johtamiseen aluepäällikön ja palvelupäällikön ohella. Varahenkilö tekee palvelupäällikön määräämiä tehtäviä koko vuoden ajan. Tehtäviin ei kuulu ainoastaan toimia sijaisena silloin kun palvelupäällikkö on poissa.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esittämä korvaus kattaisi myös vuosilomien ja muiden lyhytaikaisten poissaolojen sijaistamisen. Mikäli aluepäällikön poissaolo kestää pidempään, tällöin noudatetaan KVTES II Luku 10 § 1 mom. määräyksiä.

​Esitystä voidaan pitää perusteltuna ja tarkoituksenmukaisena. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esityksen suhteen.

​Kansliapäällikön delegointipäätöksen 28.12.2022 § 418 mukaan henkilöstöjohtajan tehtävänä on päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin, että varhaiskasvatuksen palvelupäällikön varahenkilön Hanna Suomisen (palveluohjaajan sijainen, vak.nro 363901) tehtäväkohtainen palkka maksetaan ajalla 12.8. – 29.11.2024 lukien 3 %:lla korotettuna enintään kuitenkin niin kauan kuin Suominen toimii varahenkilöroolissa.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden tulee tehdä esitys Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksikölle tehtäväkohtaisen palkan tarkistamisesta, mikäli yllä mainittu henkilö ei enää jatka palvelupäällikön varahenkilönä.

​Tähän päätökseen voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta.​ ​Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedKulmala Vesa
tiedPalmroth Riitta
aoSuominen Hanna