Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintajohtaja8127.08.2024 

7182-2022 (02 08 00)

Suurkeittiöiden kylmälaitteiden huolto- ja korjaustöiden sekä vuototarkastus- ja vuosihuoltotarkastustöiden sopimuksien jatkaminen ajalle 1.1.2025 - 31.12.2025

Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 27.8.2024:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalveluiden hankintapäällikön päätöksellä 9.12.2022 § 148 on päätetty valita Maskun ja Vehmaan kunnan sekä Kaarinan, Liedon, Naantalin, Paimion, Raision ja Turun kaupungin suurkeittiöiden kylmälaitteiden huolto- ja korjaustöiden sekä vuosihuoltotarkastus- ja vuototarkastustöiden palveluntuottajiksi ajalle 1.1.2023 - 31.12.2024 seuraavat palveluntuottajat:

 

osa-alue 1 Kylmälaitteiden huolto- ja korjaustyöt

ensisijaiseksi palveluntuottajaksi Vakkakylmä Oy

ensimmäiseksi varapalveluntuottajaksi MV-Jäähdytys Oy

toiseksi varapalveluntuottajaksi Are Oy

 

osa-alueen 2 Vuosihuoltotarkastus- ja vuototarkastustyöt

Vakkakylmä Oy

 

Hankintasopimusten mukaan sopimuksia voidaan jatkaa Tilaajan päätöksellä alkuperäisin ehdoin ajoille 1.1.2025 - 31.12.2025 ja 1.1.2026 - 31.12.2026 (optiot).

 

Vakkakylmä Oy, MV-Jäähdytys Oy ja Are Oy ovat osoittaneet täyttävänsä tarjouspyynnön vaatimukset sopimuskaudella sekä tarjouspyynnössä tarjoajille asetetut rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset.

 

Hankinnan arvonlisäverottomaksi arvoksi on arvioitu noin 300 000 euroa / vuosi.

 

Hankittavien palveluiden määrää saattavat lisätä tai vähentää muun muassa 1.1.2023 voimaan tullut sosiaali- ja terveysalan uudistus, kuntayhteistyöjärjestelyt, palvelutuotannon, tukipalveluiden, tehtävien ja toiminnan muutokset sekä muut merkittävät muutokset Tilaajan organisaatiossa ja konsernirakenteessa.

 

Hankintayksiköt eivät sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon sopimusaikana.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 80 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää ict-hankinnoista sekä yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä. Kaupunginhallitus on päätöksellään 5.6.2023 § 215 päättänyt muuttaa hankintapäällikön tehtävänimikkeen hankintajohtajaksi.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän edellä kuvatuin perustein, että kylmälaitteiden huolto- ja korjaustöiden hankintasopimuksia jatketaan Vakkakylmä Oy:n, MV-Jäähdytys Oy:n ja Are Oy:n kanssa ja kylmälaitteiden vuosihuoltotarkastus- ja vuototarkastustöiden sopimusta jatketaan Vakkakylmä Oy:n kanssa voimassa olevin ehdoin ensimmäiselle optiokaudelle 1.1.2025 – 31.12.2025.

 

Hankintayksiköt eivät sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Optiokausi tulee hankintayksikköä sitovasti voimaan vasta silloin, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi ja kun hankintayksikön tekemä optiokauden käyttöönottoa koskeva päätös on saanut lainvoiman. Optiokaudella sovelletaan voimassa olevan hankintasopimuksen mukaisia ehtoja sellaisina kuin ne ovat voimassa kulloinkin voimassa olevan sopimuskauden päättyessä.

 

Tämä optiopäätös liitetään osaksi sopijapuolten voimassa olevaa hankintasopimusta.

 

Hankintaan osallistunut hankintayksikkö voi myös halutessaan päättää, että optiokaudelle tehdään erillinen sopimus. Tällöin optiokausi tulee sopijapuolia sitovasti voimaan vasta erillisen optiosopimuksen allekirjoittamisella.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintajohtaja

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894

 

Jakelu

aoAre Oy
tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kaupunki
aoMV-Jäähdytys Oy
tiedMaskun kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedPaimion kaupunki
tiedRaision kaupunki
aoVakkakylmä Oy
tiedVehmaan kunta
tiedKaupunginhallitus
tpvMäntynen Kirsi