Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö14602.09.2024 

5611-2024 (01 01 00)

Suunnitteluinsinöörin toimen perustaminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen

Kaupunkirakentaminen, kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää 16.8.2024:

Kaupunkirakentamisen palvelualueen kaupunkiympäristön hankesuunnittelu ja taitorakenteet -vastuualueella tulee 1.9.2024 alkaen avoimeksi suunnitteluinsinöörin virka (vak. nro 607122). Vakanssin tehtäväkuvaus on tarkistettu ja koska se ei jatkossa sisällä julkisen vallan käyttöä, esitetään viran tilalle perustettavaksi suunnitteluinsinöörin työsopimussuhteinen toimi.

Suunnitteluinsinöörin tehtäviin kuuluu vastata itsenäisesti yleisten alueiden taitorakenteiden sekä liikuntapaikkojen yleis- ja rakennussuunnittelusta (suunnitelmapiirustukset, työselostukset, turvallisuusliitteet, määräluettelot ja kustannusarviot) ja toimia niissä suunnittelun koordinaattorina. Suunnitteluinsinööri toimii työmaan rakentamisenaikaisena suunnittelija-asiantuntijana ja laatii tarvittavat muutossuunnitelmat alansa asiantuntijana. Suunnitteluinsinööri vastaa konsulttityönä tehtävien suunnittelutöiden tilaajana toimimisesta ja suunnitelmien ohjaamisesta sekä osallistuu oman suunnittelualansa asiantuntijana toteutussuunnittelun suunnitteluhankkeisiin.

Kaupungin teknisten sopimuksen vakanssien tehtävien vaativuuden arviointiryhmän puheenjohtaja on tarkastanut päivitetyn tehtäväkuvauksen vaativuuden ja vähäisen muutoksen vuoksi perustettavan toimen voi esittää perustettavaksi samalla vaativuusluokalla 4B, joka on ollut vapautuneen lakkautettavaksi esitettävän viran vaativuusluokka. Sen mukaisesti vakanssin tehtäväkohtainen palkka on 4.000 €/kk (TS II). Vakanssin kelpoisuusvaatimukseksi tulisi korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto.

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi 16.8.2024:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus esittää,

​-​​ että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen kaupunkirakentamisen palvelualueen kaupunkiympäristön hankesuunnittelu ja taitorakenteet -vastuualueelle perustetaan 1.9.2024 alkaen suunnitteluinsinöörin työsopimussuhteinen toimi, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.000,00 €/kk (TS II, VL 4B) ja jonka kelpoisuusehto on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto,

​-​ että perustettavan toimen saa täyttää ilman erillistä palkkaamislupaa ja

- että avoinna oleva suunnitteluinsinöörin virka (vak. nro 607122) esitetään lakkautettavaksi 1.9.2024 alkaen.​

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 22.8.2024:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus on esittänyt suunnitteluinsinöörin toimen perustamista 1.9.2024 lukien kaupunkirakentamisen palvelualueen kaupunkiympäristön hankesuunnittelu ja taitorakenteet -vastuualueelle lakkautettavan viran tilalle.

Esityksen mukaan 1.9.2024 alkaen tulee avoimeksi suunnitteluinsinöörin virka (vak. nro 607122). Vakanssin tehtäväkuvaus on tarkistettu ja koska tehtävät eivät jatkossa sisällä julkisen vallan käyttöä, esitetään viran tilalle perustettavaksi suunnitteluinsinöörin työsopimussuhteinen toimi.

Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa suunnitteluinsinöörin toimelle esitettyjen palvelussuhteen ehtojen suhteen. Toimen perustamisesta ei aiheudu kustannusvaikutuksia, sillä samasta ajankohdasta tullaan lakkauttamaan suunnitteluinsinöörin virka.

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn toimen toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin esityksen kanssa. Toimien perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä talousarvioon, jossa on huomioitu sopeuttamisohjelmaan sisältyvät henkilöstön käytön tavoitteet.

Hallintosäännön 89 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää työsopimussuhteisten toimien perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta sekä toimien tehtävänimikkeen muuttamisesta.

Liite 1​Esitys suunnitteluinsinöörin toimen perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin, että

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tpvKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedHovi Christina
tiedKullanmäki Tarja
tiedSuonpää Kimmo


Liitteet:

Konha § 146
Liite 1:Suunnitteluinsinöörin toimi, perustamislomake